Ο τρόπος είναι ένας.
Να δώσετε Πανελλήνιες, να εξασφαλίσετε τις απαραίτητες μονάδες, για να μπείτε στο ΠΑΔΑ, τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών, ή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών, να σπουδάσετε 4 χρόνια.
Καταθέτοντας το πτυχίο ΤΕΙ και νυν ΠΑΔΑ, στην Περιφέρεια, παίρνετε την άδεια άσκησης επαγγέλματος αισθητικού.
Με την άδεια άσκησης επαγγέλματος μπορείτε ν΄ανοίξετε το δικό σας εργαστήριο αισθητικής ή να γίνετε υγειονομικά υπεύθυνη σε πολυδύναμο κέντρο, ή σ΄εργαστήριο αισθητικής ή σε ξενοδοχειακή μονάδα SPA.
Μπορείτε να συστεγαστείτε με ιατρείο, δερματολογικό, ή πλαστικής χειρουργικής, ή άλλο ιατρείο, ή διαιτολόγο.
ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΚ, πώς μπορεί κάποιος ν΄ανοίξει;
Δεν μπορεί ν΄ ανοίξει, κάποιος με πτυχίο ΙΕΚ.
Οι απόφοιτοι ΙΕΚ, είναι βοηθοί αισθητικού, λέγονται «ειδικοί εφαρμογών αισθητικής», και μπορούν να γίνουν μόνο υπάλληλοι.
Για ν΄ ανοίξει ένας απόφοιτος ΙΕΚ, εργαστήριο αισθητικής, πρέπει είτε να συνεργαστεί, είτε να πάρει υπάλληλο αισθητικό-κοσμητολόγο ΤΕΙ, ο οποίος λέγεται υγειονομικά υπεύθυνος και δουλεύει καθ΄ όλη τη διάρκεια του ωραρίου.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ;
Η πιστοποίηση που παίρνει ένας απόφοιτος ΙΕΚ, σημαίνει ότι πιστοποιείται σαν υπάλληλος. Έχει πλεονέκτημα, έναντι αυτού που δεν έχει πιστοποίηση.
Η πιστοποίηση, που παίρνει ένας απόφοιτος ΤΕΙ, σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του και έχει πλεονέκτημα, έναντι αυτού, που δεν έχει.
Όταν παίρνει πιστοποίηση ένας σερβιτόρος, δεν σημαίνει ότι άλλαξε δουλειά. Απλά η πιστοποίηση του δίνει πλεονέκτημα έναντι κάποιου, που δεν έχει.
Άρα ο πιστοποιημένος ειδικός εφαρμογών αισθητικής, λόγω της πιστοποίησης έχει περισσότερες πιθανότητες να προσληφθεί σε κάποιο κέντρο, ως βοηθός αισθητικός.
Λένα Τσικούρη