ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

Πολλά γράφονται και πολλά λέγονται για το θέμα του τουρισμού Υγείας κι Ευεξίας.

Είχαμε μπεί κι εμείς οι αισθητικοί σε αυτό, προσπαθώντας να διεισδύσουμε σε αυτό το  δύσκολο κομμάτι της αγοράς των υπηρεσιών.

Είναι αλήθεια ότι πολλά βήματα έχουν γίνει, ελάχιστα όμως, θετικά έχουν προκύψει από αυτό. Ακούμε ότι πάνε εξαιρετικά καλά τα της εξωσωματικής γονιμοποίησης ιατρεία και υπηρεσίες. Ακούμε επίσης για εμφύτευση μαλλιών, λιγότερο για οδοντιατρική, ενώ το κομμάτι της ευεξίας ελάχιστα έχει προχωρήσει.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ άραγε ΟΙ ΛΟΓΟΙ;

Αν κάποιος επισκεφθεί το Ντουμπάι, θα δεί μια λεωφόρο με συγκεντρωμένες όλες τις κλινικές που ασχολούνται με ομορφιά, αντιγήρανση κι ευεξία. Είναι μια συγκεκριμένη και ορατή αγορά, που καλεί τον επισκέπτη, αλλά και υποψήφιο πελάτη, έχοντας στο τραπέζι προτάσεις και λύσεις για ομορφιά, αντιγήρανση κι ευεξία.

Αν τώρα, επισκεφθεί κάποιος την Ελλάδα, ή πιο συγκεκριμένα την Αθήνα, ή την Θεσσαλονίκη, ή πιθανότατα κάποιο νησί, που θα βρεί μια «πιάτσα» κέντρων ευεξίας ή ομορφιάς; Πού θα τα βρεί; Ποιος θα τον οδηγήσει σε μια τέτοια μονάδα, που μπορεί να κάνει μια αισθητική θεραπεία ή μια θεραπεία χαλάρωσης;

Ας βασιστούμε, λοιπόν, στη δυνατότητα της εποχής μας, να βρίσκουμε τα πάντα διαδικτυακά, οπότε ελπίζουμε ότι κάποιος από τους ενδιαφερόμενους θα μας βρεί. Πώς όμως; Πού είμαστε; Είμαστε σε κάποιο δίκτυο, που μας προωθεί, σαν ειδικούς στον τουρισμό ευεξίας;

Αν όχι, αυτό είναι το κλειδί. Πρέπει να ενταχτούμε σε μια τέτοια ομάδα. Μια ομάδα, που έχει πρόσβαση σε υποψήφιους τουρίστες, που θα έρθουν στην Ελλάδα και έχουν ενδιαφέρον για υπηρεσίες ομορφιάς κι ευεξίας. Και δεν αρκεί μόνο να έχουν ενδιαφέρον. Πρέπει να έχουν πεισθεί για την επιλογή τους. Πρέπει να μας έχουν επιλέξει ανάμεσα σε άλλα κέντρα, αλλά σε μας αναγνωρίζουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Υπάρχουν στην ελληνική αγορά μεμονωμένοι επαγγελματίες, που αναλαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες, το ν’ αναδείξουν σε κάποιες αγορές, τις υπηρεσίες μας. Αυτό όμως, όταν γίνεται μεμονωμένα, είναι εξαιρετικά χρονοβόρο και ακριβό. Απαιτεί επένδυση σε χρόνο και χρήμα.

Βολικό θα ήταν να υπάρξει ένα οργανωμένο δίκτυο, που θ’ αναλαμβάνει συνολικά όλους τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, να προωθεί τη δουλειά τους και να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τουριστικούς πράκτορες, τουριστικά γραφεία, ξεναγούς και συνοδούς, σελίδες που προωθούν τον τουρισμό ευεξίας και όποιο άλλο μέσον θα μπορούσε να συνεισφέρει θετικά, σε αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό το οργανωμένο δίκτυο, πρέπει να είναι σοβαρό και συνεπές και να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Κι επειδή, δεν έχει εμφανισθεί ακόμα, το ψάχνουμε.

Λένα Τσικούρη

Last modified onΣάββατο, 08 Φεβρουάριος 2020 17:05
Λένα Τσικούρη, αισθητικός - κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας NEFER

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960

Το 1978 μπήκε στη σχολή Αισθητικής στα ΚΑΤΕΕ Αθήνας, με υποτροφία (3η σε σειρά εισαγωγής). Το 1981 απεφοίτησε, και το 1982 άνοιξε το εργαστήριο αισθητικής FIGURA. 

Το 1981 ιδρύθηκε ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος, και πρώτη πρόεδρος. 

Το 1987 εκδόθηκε το περιοδικό ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ, του οποίου υπήρξε εκδό τρια και αρχισυντάκτρια, μέχρι το 2008, οπότε έγινε ηλεκτρονικό.

Το 1998, ο ΠΣΑΑΕ ενώθηκε με τον ΣΕΠΑΕ (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας), στον οποίο  υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενική  γραμματέας μέχρι το 2008.

Το 2014, εξελέγη αντιπρόεδρος στον ΣΕΠΑΕ.

Το 2017 μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο επαγγελματικό χώρο, υψηλών προδιαγραφών, στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης 429, με νέα ονομασία ΝΕΦΕΡ και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με επιπλέον διαιτολογικές υπηρεσίες.

Έχει οργανώσει περί τα δέκα κλαδικά συνέδρια, πολλά σεμινάρια  και έχει παρακολουθήσει αδιάλειπτα, σχεδόν όλα τα σεμινάρια, συνέδρια, εργαστήρια, που έχουν εκπονηθεί, από το 1978 έως σήμερα.

Το 2017 εξελέγη πρόεδρος στην ΟΣΕΔΑΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας)

Website: nefer.gr/
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com