Η γενιά των selfies εκτοξεύει τη βιομηχανία των καλλυντικών

World Money Deal

Η γενιά των "selfies" που έχει εμμονή με το ποστάρισμα της τέλειας φωτογραφίας στα social media, αποδεικνύεται σωτήρια για τη βιομηχανία των καλλυντικών. 

Με κίνητρο την επιθυμία των νέων να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό στο Instagram, το Snapchat και το Facebook, η βιομηχανία των καλλυντικών κάνει χρυσές πωλήσεις με τη βοήθεια των νέων τάσεων της μόδας και του μακιγιάζ, όπως είναι τα contouring ή τα έντονα φρύδια.

Έτσι, στη βρετανική αγορά, τα καλλυντικά είναι η κορυφαία σε πωλήσεις κατηγορία στον κλάδο της υγείας και της ομορφιάς, με τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 100 εκατ. στερλίνες το 2016. Τα προϊόντα του contouring είδαν τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων, αφότου διασημότητες όπως Kim Kardashian και η Kylie Jenner υιοθέτησαν την τάση και εκατοντάδες βίντεο στο youtube έδειξαν στις καταναλώτριες πώς μπορούν να την εφαρμόσουν.

Μοντέλα όπως η Cara Delevigne κάνουν μόδα με τα χοντρά φρύδια, σε χρώμα πιο σκούρο από τα μαλλιά τους, με αποτέλεσμα τα προϊόντα περιποίησης φρυδιών να εξελίσσονται σε αγορά 42 εκατ. στερλινών στη Βρετανία. Μέσα σε 12 μήνες πουλήθηκαν 9 εκατ. προϊόντα για φρύδια μόνο στη Βρετανική αγορά.

"Η επίδραση της λεγόμενης γενιάς των selfies όπου ο κόσμος περνά δυσανάλογα πολύ χρόνο μελετώντας το πρόσωπό του ώστε αυτό να φαίνεται καλό στις φωτογραφίες, δεν επηρεάζει μόνο τις πωλήσεις των καλλυντικών αλλά και όλων των βοηθητικών προϊόντων, όπως είναι σφουγγαράκια, μολύβια, σετ σχηματισμού φρυδιών, κτλ", λέει η αναλύτρια τη IRI που πραγματοποίησε την έρευνα.      

Last modified onΠαρασκευή, 26 Μάιος 2017 16:57
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com