Δέρμα - Για ποιό λόγο πρέπει να το φροντίζουμε

Featured Δέρμα - Για ποιό λόγο πρέπει να το φροντίζουμε

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του οργανισμού. Ανανεώνεται συνεχώς (κατά μέσο όρο, κάθε 25 μέρες). Μας προστατεύει από το περιβάλλον και από ακραίες θερμοκρασίες.

Έχει την ικανότητα να επουλώνεται από πληγές ή κοψίματα, μας αποτοξινώνει (μέσω του λεμφικού συστήματος - το 70% κυκλοφορεί στο χόριο, που είναι το μεσαίο στρώμα της επιδερμίδας). Είναι αυτό που απλά κρατάει τα "κακά" έξω και τα "καλά" μέσα.

Για αυτό τον λόγο πρέπει να του δίνουμε την προσοχή που του αξίζει, φροντίζοντας το καθημερινά.

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε να φροντίσετε το δέρμα σας:

  • Προτείνοντας σας τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για καθ' έναν σας ξεχωριστά (η αισθητικός επιλέγει από τα ήδη προσεκτικά επιλεγμένα επαγγελματικά δερμοκαλλυντικά που διαθέτουμε στον χώρο μας, τα καταλληλότερα για τις ανάγκες της δική σας επιδερμίδας).
  • Με περιποιήσεις προσώπου που σέβονται την ανατομία του δέρματος και στόχο έχουν την αναδόμηση της επιδερμίδας, την ενίσχυση των ινοβλαστών ώστε να αυξηθεί η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
  • Στις περιποιήσεις σώματος, επιλέγοντας λεμφικό μασάζ με βεντούζες, το hypoxi dermology ή συνδυασμό και των δύο για αποτοξίνωση, ενίσχυση του δερματικού ιστού, μείωση της κυτταρίτιδας και του άγχους

Στο Figura Helena, συζητάμε μαζί σας τα αισθητικά προβλήματα, που σας απασχολούν. Έχουμε την γνώση και την εμπειρία να σας δώσουμε λύσεις και ορατά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση παίρνουμε υπόψη τις ξεχωριστές ανάγκες του καθ'ενός.

Last modified onΤετάρτη, 07 Οκτώβριος 2015 05:30
Λένα Τσικούρη, αισθητικός - κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας NEFER

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960

Το 1978 μπήκε στη σχολή Αισθητικής στα ΚΑΤΕΕ Αθήνας, με υποτροφία (3η σε σειρά εισαγωγής). Το 1981 απεφοίτησε, και το 1982 άνοιξε το εργαστήριο αισθητικής FIGURA. 

Το 1981 ιδρύθηκε ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος, και πρώτη πρόεδρος. 

Το 1987 εκδόθηκε το περιοδικό ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ, του οποίου υπήρξε εκδό τρια και αρχισυντάκτρια, μέχρι το 2008, οπότε έγινε ηλεκτρονικό.

Το 1998, ο ΠΣΑΑΕ ενώθηκε με τον ΣΕΠΑΕ (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας), στον οποίο  υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενική  γραμματέας μέχρι το 2008.

Το 2014, εξελέγη αντιπρόεδρος στον ΣΕΠΑΕ.

Το 2017 μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο επαγγελματικό χώρο, υψηλών προδιαγραφών, στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης 429, με νέα ονομασία ΝΕΦΕΡ και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με επιπλέον διαιτολογικές υπηρεσίες.

Έχει οργανώσει περί τα δέκα κλαδικά συνέδρια, πολλά σεμινάρια  και έχει παρακολουθήσει αδιάλειπτα, σχεδόν όλα τα σεμινάρια, συνέδρια, εργαστήρια, που έχουν εκπονηθεί, από το 1978 έως σήμερα.

Το 2017 εξελέγη πρόεδρος στην ΟΣΕΔΑΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας)

Website: nefer.gr/
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com