Τι είναι οι περιποιήσεις Skin Micro Needling (CIT ή ECIT)

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια νέα προσέγγιση στην αντιγήρανση και γενικότερα στον τρόπο που πρέπει να μεταχειριζόμαστε το δέρμα μας. Οι καινούργιες μέθοδοι αντιγήρανσης και ανάπλασης, σέβονται περισσότερο το δέρμα και προσπαθούν να το ενισχύουν.

Ουσιαστικά οι περιποιήσεις CIT ΚΑΙ ECIT είναι παρόμοιοι τρόποι Skin Micro-Needling, δηλαδή δημιουργούνται μικρο-νυγμοί στην επιδερμίδα

πετυχαίνοντας 2 αποτελέσματα:

  • Εξαναγκάζουν το δέρμα να ενεργοποιήσει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
  • Στην συνέχεια ή κατά την διάρκεια του Skin Micro Needling, εφαρμόζονται δραστικοί οροί που επιλέγει η πτυχιούχος αισθητικός – κοσμετολόγος, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να έχει, έτσι αυξάνεται η απορρόφηση των ορών που χρησιμοποιούνται.

Το ζητούμενο σε αυτού του είδους τις θεραπείες είναι να «χτίσουμε» το μεσαίο στρώμα του δέρματος (χόριο), χωρίς όμως να πειράξουμε και να ερεθίσουμε το πάνω μέρος του (επιδερμίδα).

  • H μία μορφή skin micro-needling είναι η CIT (Collagen Induction Therapy).

Γίνεται με ένα derma roller. Είναι μια μικρή χειροκίνητη συσκευή που στην άκρη της υπάρχει ένας κύλινδρος με μικροσκοπικές βελονίτσες γύρω του. Τα derma roller έχουν διάφορα μήκη και επιλέγονται ανάλογα με την περιοχή που θα εφαρμοστούν (πρόσωπο ή σώμα) και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε (μείωση ρυτίδων, υπερμελαγχρώσεις, ραβδώσεις, βελτίωση ουλών από ακμή κ.λ.π).

  • Η άλλη μορφή skin micro-needling είναι η ECIT (Electro Collagen Induction Therapy). Εφαρμόζεται με μια ψηφιακή συσκευή σαν στυλό που στην άκρη της υπάρχουν μικρές βελόνες, οι οποίες «τρυπάνε» κάθετα την επιδερμίδα με γρήγορη ταχύτητα. Έχει ποιο έντονα αποτελέσματα, με λιγότερη ενόχληση και λιγότερο ερεθισμό.

Στο Figura Helena εφαρμόζουμε και τους 2 τρόπους Skin Micro Needling, αλλά για ποιο άμεσα αποτελέσματα ιδιαίτερα στην αντιγήρανση, προτείνουμε την ECIT (Electro Collagen Induction Therapy) με την μέθοδο φυσικού Lifting Dermatude – Metatherapy

Κυριάκη Μαρία

Αισθητικός - Κοσμετολόγος

Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας

Last modified onΤετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018 14:07
Μαρία Κυριάκη, αισθητικός απόφοιτος ΤΕΙ - κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας NEFER

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα

Το 2001 αποφοίτησε από τα ΤΕΙ Αισθητικής & Κοσμητολογίας Αθήνας.

Από το 2001 εργάζεται στην παροχή υπηρεσιών σε κέντρα αισθητικής και spa.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Body Tattoo και Ημιμόνιμου μακιγιάζ

Έχει εισηγηθεί για θέματα αισθητικής σε συνέδρια του Σ.ΕΠ.Α.Ε

'Εχει αρθρογραφίσει στο κλαδικό περιοδικό "Αισθητική Σήμερα"

Έχει υπάρξει μέλος του Δ.Σ του Σ.ΕΠ.Α.Ε.

Website: nefer.gr/

Latest from Μαρία Κυριάκη, αισθητικός απόφοιτος ΤΕΙ - κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας NEFER

κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com