Logo
Print this page

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: Το ΕΕΔΕΓΕ στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κρίσης: Επιστολή αλληλεγγύης προς το Eurochambres Women Network

ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)
Ακαδημίας 6, 106 71 Αθήνα
212 2543187-0515
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.eedege.gr 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΕΕΔΕΓΕ στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κρίσης: Επιστολή αλληλεγγύης προς το Eurochambres Women Network

H Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης για την στήριξη των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. 

Σε επιστολή που απέστειλε στο Εurochambres Women Network η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, επισημαίνει:

«Οι δραματικές οικονομικές επιπτώσεις της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη και ολόκληρος ο πλανήτης καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την επιβίωση εκατομμυρίων επιχειρήσεων. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, ο επιχειρηματικός κόσμος χρειάζεται απεριόριστη στήριξη όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Στο ΕΕΔΕΓΕ, πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, οραματιζόμαστε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον και στηρίζουμε ενεργά όλες τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και στην προετοιμασία του δρόμου για μια ομαλή έξοδο από την κρίση.

Στην προσπάθεια αυτή, δίνουμε το καλό παράδειγμα καθώς σπεύσαμε έγκαιρα να βρεθούμε στο πλάι των πληττόμενων επιχειρήσεων, δίνοντας συμβουλές, απαντήσεις αλλά και λύσεις στα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αυξημένης αβεβαιότητας, προσπαθούμε να παρέχουμε συγκεκριμένες και ακριβείς πληροφορίες και καθοδήγηση για να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις για την επιχείρηση και τους υπαλλήλους τους. 

Σε ελάχιστο χρόνο, από τη στιγμή που η εξάπλωση της πανδημίας του ιού Covid-19 έγινε αισθητή στην Ελλάδα και ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση τα πρώτα μέτρα στήριξης της οικονομίας, δημιουργήθηκε το Helpdesk υποστήριξης επιχειρήσεων. Σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων δέχθηκε πάνω από 10.000 ερωτήματα και αιτήματα επιχειρηματιών και επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα. Μέσα από το Ηelpdesk έχουν προωθηθεί εκατοντάδες αιτήματα προς τις αρχές και έχουν πραγματοποιηθεί κρίσιμες παρεμβάσεις οι οποίες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές για την στήριξη επιπλέον επιχειρήσεων, πάντα σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. 

Το ΕΕΔΕΓΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε δηλώνει ότι θα είναι δίπλα σας, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Διότι όσο η υγειονομική κρίση θα υποχωρεί τόσο θα αναδύονται τα προβλήματα που έχει προκαλέσει και οι επιχειρήσεις θα έχουν ανάγκη από μία χείρα βοηθείας. 

Επομένως, δηλώνουμε απερίφραστα ότι όλοι εμείς στο ΕΕΔΕΓΕ θα είμαστε καθημερινά στη διάθεσή σας, βοηθώντας με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε, στηρίζοντας επιχειρήσεις, εισαγωγείς, εξαγωγείς και φορείς για να βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση. Δεσμευόμαστε, παράλληλα, να συνδράμουμε όπου μας ζητηθεί και να υποστηρίξουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα όχι μόνο τη γυναικεία επιχειρηματικότητα αλλά την οικονομία στο σύνολό της.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, παράλληλα με τη φυσική μας επιβίωση, δοκιμάζονται επίσης οι αξίες και οι αρχές μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αλληλεγγύη, η κοινή προσπάθεια και ο σωστός συντονισμός είναι υψίστης σημασίας για τη διατήρηση του τρόπου ζωής μας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα ξεπεράσουμε αυτόν τον σοβαρό κίνδυνο το συντομότερο δυνατό, θα ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες και θα οδηγήσουμε τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σε μια πορεία ανάπτυξης για άλλη μια φορά.

Ο ιός θα ηττηθεί και η υγεία μας θα προστατευτεί. Ταυτόχρονα, η διασφάλιση της συνέχειας των επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των οικονομιών και των κοινωνιών μας. Για το σκοπό αυτό, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε με όλη μας τη δύναμη».

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου ΕΕΔΕΓΕ, Τ: 212 2543187, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Last modified onΠέμπτη, 23 Απρίλιος 2020 14:42
Copyrights © 1987 - 2015 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ All Rights Reserved.