Η Ένωση Διπλωματούχων Αισθητικών Κρήτης καταγγέλει την υπουργική εγκύκλιο για την αποτρίχωση.

Με την παρούσα επιστολή καταγγέλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Υπ. Υγείας για τη χρήση μηχανημάτων laser και γνωστοποιούμε στο καταναλωτικό κοινό ότι:

1. Η αποτρίχωση είναι επαγγελματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα των αισθητικών βάσει νόμου 360/69

2. Με προεδρικό διάταγμα 83/87 έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε μηχανήματα όπως εξελίσσεται η τεχνολογια.

3. Στο βασικό προγραμμα ΤΕΙ διδάσκεται ενδελεχώς η αποτρίχωση laser, τόσο θεωρητικά όσο και εργαστηριακά. Συνολικά το αντικείμενο της αποτρίχωσης το διδασκόμαστε σε 3 εξάμηνα. Ειδικά το ΤΕΙ Αθήνας έχει πολυ υψηλό ερευνητικό υπόβαθρο με κατοχυρωμένες πατέντες σε διεθνές επίπεδο.

4. Η αποτρίχωση ΔΕΝ είναι ιατρική πράξη. Εφαρμόζεται σε υγιές δέρμα.

5. Τα laser αποτρίχωσης εφαρμόζονται από αισθητικούς εδώ και δυο δεκαετίες χωρίς να υπάρχει ούτε μια καταγγελία πανελλαδικά από πελάτη για κακή εφαρμογή.

6. Η αποτρίχωση είναι το βασικό αντικείμενο των σπουδών των αισθητικών. Δεν το μαθαίνουμε στα σεμινάρια εταιρειών όπως οι γιατροί.

7. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα laser αποτρίχωσης στα ιατρεία τα χειρίζονται απόφοιτοι ΙΕΚ η άλλες άσχετες ειδικότητες όπως νοσηλευτές, που καμία γνώση δεν έχουν , με αποτελέσματα αρνητικά για το ανυποψίαστο κοινό.

8. Ασκούμε αυτό το επάγγελμα επειδή το επιλέξαμε και το σπουδάσαμε, όχι γιατί δεν έχουμε δουλειά και προσπαθούμε να πάρουμε τη δουλειά άλλων επαγγελματικών κλάδων....

Ας ασκήσουν λοιπόν οι γιατροί την ιατρική που έχουν σπουδάσει, όσο καλύτερα γνωρίζει ο καθένας, με ευσυνειδησία και ευαισθησία απέναντι στον άνθρωπο κι ας αφήσουν την αισθητική για τους αισθητικούς!!!

Εμεις οι επαγγελματίες πτυχιούχοι αισθητικοί θα διεκδικήσουμε πανελλαδικά μέσα από τα σωματεία μας την κατάργηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως ζούμε σε ένα κράτος όπου οι νόμοι εξυπηρετούν όχι το κοινωνικό συμφέρον, αλλά το συμφέρον συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων...

Ζητάμε από το καταναλωτικό κοινό την κοινοποίηση του θέματος και την έμπρακτη υποστήριξη του επιλέγοντας ΜΟΝΟ πτυχιούχους αισθητικούς για αποτρίχωση και φροντίδες προσώπου και σώματος.

 

ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Last modified onΔευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 18:45
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com