Η επίσημη απάντηση του Σ.Επ.Α.Ε. σχετικά με την εγκύκλιο που αφορά στη χρήση των laser αποτρίχωσης

Η επίσημη απάντηση του Σ.Επ.Α.Ε. στον υπουργό υγείας κ. Ξανθό σχετικά με την εγκύκλιο (δεν είναι νόμος) που αφορά την χρήση των laser αποτρίχωσης.

Στην εγκύκλιο αυτή δεν έχουν ληφθεί υπ όψιν τα παρακάτω:

α) στο πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων Αισθητικής & Κοσμετολογίας της σχολής Σ.Ε.Υ.Π. των Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνεται (1)εξάμηνο θεωρίας και πρακτικής άσκησης του μαθήματος γενικής φυσικής καθώς και της τεχνολογίας των laser και (1) εξάμηνο θεωρίας και πρακτικής άσκησης  του μαθήματος <<αρχές και εφαρμογές laser αισθητικής>>

β) η αποτρίχωση είναι επαγγελματικό δικαίωμα των αποφοιτων Τ.Ε.Ι. αισθητικής και κοσμητολογίας και φυσικά δεν αποτελεί ιατρική πράξη. Επίσης, στο Προεδρικό Διάταγμα 83/1989 - ΦΕΚ 37/Α/7-2-1989, άρθρο 1,  παράγραφος 2ε αναφέρεται: 2.Ειδικότερα οι παραπάνω πτυχιούχοι (αισθητικοί) έχουν δικαίωμα απασχόλησης, είτε ως στελέχη μονάδων, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, στα εξής αντικείμενα και δραστηριότητες και μεταξύ άλλων και: ε) Σε κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα που εμφανίζεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτεται από το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους. 

Το συγκεκριμένο Π.Δ. δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο της εγκυκλίου καθώς επίσης δεν έχει ληφθεί καθόλου υπ όψιν. 

γ) οι αισθητικοί επαγγελματίες και μη, διαθέτουν ή αντίστοιχα απασχολούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εργαστήρια αισθητικής) που έχουν επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά για την αγορά των laser αποτρίχωσης με αποτέλεσμα να βάλεται ιδιαιτέρως η γυναικεία επιχειρηματικότητα με κίνδυνο να βάλουν λουκέτο πολλές επιχειρήσεις. 

Αναρωτιόμαστε: ποιοί είναι αυτοί οι ειδικοί εισηγητές και επιστήμονες που έχουν εισηγηθεί και έχουν αποφανθεί για την χρήση των laser αποτρίχωσης και γιατί δεν δημοσιεύεται η έκθεσή τους καθώς επίσης τα ονόματά τους στην γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ; Να σημειωθεί πως το συμβούλιο του ΚΕΣΥ που έλαβε την απόφαση, απαρτίζεται απο ιατρούς οι οποίοι παίρνουν αποφάσεις που ευνοούν τους ίδιους. 

 

Γιαμούκη Βασιλική

Απόφοιτη Αισθητικής & Κοσμητολογίας
Τ.Ε.Ι Αθήνας
Τηλέφωνο: 2109213060
www.beautylife.com.gr

Last modified onΔευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 03:47
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com