FELIS ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ από τη Bonum Terrae σε επιλεγμένα Ινστιτούτα Αισθητικής
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ - Λένα Τσικούρη Αισθητικός Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ - Λένα Τσικούρη Αισθητικός Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
ΓΗΡΑΝΣΗ του δέρματος - Αιτία και Αντιμετώπιση - ANTIAGING PROJECT από την ΟΣΕΔΑΕ και τη Natural Cosmetics Sempreviva Chem
ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ 2018
Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ: ΕΝΩΣΗ ΠΣΑΑΕ - ΕΕΠΑΕ
VIDEO: Η αποτρίχωση είναι ομορφιά - ΟΣΕΔΑΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Χρήση της τεχνολογίας Έντονου Παλμικού Φωτός (IPL) και Laser για μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας - ΙΣΑΑΚ ΣΑΚΗΣ BSc Biomechanical Engineer, MSc Biomedical Engineer, Ben Gurion University of the Negev, Israel
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Λιπαρό δέρμα - περιποίηση στο ινστιτούτο αισθητικής και περιποίηση στο σπίτι - Καμτσιούρη Πετρούλα Αισθητικός ΤΕΙ Αθήνας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Νύχια επιπλοκές - Νίνα Ποτουρίδη Ποδίατρος
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αντιοξειδωτικές θεραπείες για καπνιστές - Barbara Νάνου Αισθητικός Κοσμετολόγος, Msc Χαροκόπειου ΠΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Κόκκινα, ερεθισμένα δέρματα - Barbara Νάνου Αισθητικός ΤΕΙ Αθήνας, Msc Χαροκόπειου ΠΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Αποτρίχωση - ΖΑΠΠΕΙΟ ΔΥΟ FORUM 2017 - Μαρία Κυριάκη - Αισθητικός Κοσμετολόγος ΤΕΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ακμής με τα νέας γενιάς προϊόντα - Καμτσιούρη Πετρούλα Αισθητικός Κοσμητολόγος ΑΤΕΙ Αθήνας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΝΩΣΗ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΔΙΑΛΥΝΑ ΜΑΡΙΑ
«
  • 1
  • 2
  • 3
»

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρώτη Αυγούστου, αποφράδα ημέρα για την Ελλάδα. Αποφράδα ημέρα για την Παιδεία. Το θερινό τμήμα της Βουλής, με υπερηφάνεια, ξεπούλησε, ό,τι είχε απομείνει από παιδεία στη χώρα μας. Χωρίς σκέψη, χωρίς ενοχές. Έτσι πρόχειρα. Πάει ο πολιτισμός. Ό,τι, δηλαδή είχε απομείνει από πολιτισμό, σε τούτη τη χώρα, που, τι ειρωνεία! Τον διέδωσε σε όλον τον πλανήτη.

Θάψανε την Παιδεία, οι αχρείοι κυβερνήτες μας. Οι ερασιτέχνες πολιτικοί, που φέραμε, να μας κυβερνήσουν. Και να, κάνουν τέτοια καταστροφή, που είναι δύσκολα αναστρέψιμη. Ο ιστορικός του μέλλοντος, θα έκρινε την εποχή που βιώνουμε, σαν τον πλέον καταστροφικό μεσαίωνα .

Κατάργησαν την πρωινή προσευχή, την έπαρση και υποστολή της σημαίας(αυτό προ πολλού), κατάστρεψαν σταδιακά τη γλώσσα, άλλαξαν την Ιστορία, πλήγωσαν ανεπανόρθωτα τον Πολιτισμό.

ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ  ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ; 

Στην  Φιλοσοφία; Στην ποίηση; Στα Μαθηματικά; Στην Γεωμετρία; Στην Χημεία; Στην Φυσική; Στην Αστρονομία; Στην Μεταφυσική; Στην Ιατρική; Στον Τουρισμό; Στο Θέατρο; Στην Κωμωδία; Στην Τραγωδία; Στην Αισθητική;

Ποια άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα;

Κάθε τόπος, κάθε σπιθαμή εδάφους, όποια  πέτρα κι αν σηκώσει κάποιος στην πατρίδα μου, βρίσκει αντικείμενα, που σχετίζονται με την ομορφιά. Επισκεφθείτε τα μουσεία μας, από το Αρχαιολογικό της Αθήνας, από τ΄ ανάκτορο του Νέστορα, από το Μουσείο της Ερέτριας, από το μουσείο της Κομοτηνής, και παντού στην Ελλάδα, η αγάπη για την ομορφιά, την περιποίηση, την καθαριότητα, την ενασχόληση με τα βότανα, τα λάδια, τ΄ αρωματικά λάδια, τα προϊόντα της θάλασσας, τα βάζα, τα μπουκάλια, οι χτένες, τα κοσμήματα, μαρτυρούν, ότι σ΄ αυτόν τον τόπο, η ομορφιά είχε σημασία στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Αισθητική. Ελληνική λέξη, που χρησιμοποιείται απ΄ όλες τις γλώσσες (aesthetics), για να ορίσει την ομορφιά, την ισορροπία, την αρμονία. Είναι μια λέξη, που περιέχει πολλές έννοιες,  όπως όλες οι αρχαίες ελληνικές λέξεις.

Κοσμητολογία. Ελληνική λέξη, με πολλές έννοιες, που χρησιμοποιείται απ΄ όλες τις γλώσσες (cosmesis), είναι η έννοια της αισθητικής στην απόλυτη έκφρασή της. Κόσμησις  είναι η ρίζα της λέξης. Κοσμώ, σημαίνει στολίζω, ομορφαίνω. Cosmetology είναι στην ευρύτερη έννοια η Αισθητική, cosmetics είναι τα καλλυντικά. Άρα, κοσμητολογία είναι η επιστήμη των καλλυντικών, είναι όμως και η ενασχόληση με την Αισθητική. Όπως κι αν το χρησιμοποιήσουμε, είναι κομμένο στα μέτρα μας.

Αισθητική και Κοσμητολογία είναι ο ιδανικός συνδυασμός των σπουδών και της δουλειάς, που κάνουμε.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Που πέρασε από το θερινό τμήμα της Βουλής, τις πρώτες μέρες του Αυγούστου 2017. Εκτελείται το μνημόνιο, που υπέγραψε ο μεγαλύτερος προδότης της Ελλάδας, το 2008, και μαζί του εκτελείται και η ελληνική Παιδεία.

Κάθε μέρα θρηνούμε θύματα αυτών των μνημονίων. Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα;

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χρυσώσανε το χάπι. Μετατρέψανε τα ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ταυτόχρονα συμπτύξανε τα υπάρχοντα τμήματα, χωρίς λογική, χωρίς επιχειρήματα για τις συνενώσεις. Ενώνουν τους φυσικοθεραπευτές με τους εργοθεραπευτές. Ενώνουν τους μαιευτές με τους νοσηλευτές. Ενώνουν την  Αισθητική με τα Ιατρικά Εργαστήρια.

 Τι σχέση μπορεί να έχει η Αισθητική με τα Ιατρικά Εργαστήρια;

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΣΕΔΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ-ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ

Η ΟΣΕΔΑΕ, στην προσπάθειά της  να σώσει την αυτοδυναμία του τμήματος, προτείνει στο Υπουργείο, την συνένωση των δυο τμημάτων, Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε ένα μοναδικό και δυνατό τμήμα. Η ισχύς εν τη ενώσει. 

Η πρόταση της ΟΣΕΔΑΕ, για ενδυνάμωση και αυτοδυναμία, περιέχει ακόμα και την πρόταση για εσωτερική μετακίνηση, κάποιων εκπαιδευτικών αισθητικών, από την δευτεροβάθμια στο τμήμα Αισθητικής-Κοσμητολογίας, ώστε να στελεχωθεί η σχολή με νέους σε ηλικία και διάθεση αισθητικούς εκπαιδευτικούς.

Είναι αλήθεια, ότι το τμήμα θέλει αισθητικούς, για να διδάξουν τα μαθήματα ειδικότητας. Η θεωρία είναι χρήσιμη, η πρακτική όμως, είναι αυτή που απαιτείται, για να βγάλει ανταγωνιστικούς  επαγγελματίες στην αγορά.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το τμήμα της Αθήνας, έχει κλίνει κατά το μεγαλύτερο διδακτικό μέρος προς την Κοσμητολογία. Αυτό μάλιστα είναι εμφανές στην πρακτική άσκηση. Οι φοιτητές ερχόμενοι, στα εργαστήρια αισθητικής για την πρακτική άσκηση, διαπιστώνουν, οι ίδιοι, αλλά και μείς οι αισθητικοί, με μεγάλη απογοήτευση, ότι οι παλιοί καλοί καιροί, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Όλοι οι αισθητικοί, εδώ και χρόνια, παραπονούνται για το μειωμένο γνωστικό πρακτικό επίπεδο των αποφοίτων του τμήματος. Δεν μπορούν να εκτελέσουν, ούτε τις βασικές αισθητικές πράξεις, όπως είναι μια μάλαξη προσώπου. Αυτό είναι ένα φαινόμενο, που τείνει προς το χειρότερο,  δεν πιστεύω, ότι με την μετατροπή του ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο, αυτό θ΄ αλλάξει προς το καλύτερο.

Η ιδέα ενός Πανεπιστημίου, ακούγεται δελεαστική, αλλά η μετατροπή του ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο, πρέπει να είναι επι ουσίας, και όχι μόνο στα χαρτιά.

Η κλίση του ΤΕΙ Αθήνας προς την Κοσμητολογία, μας βρίσκει αντίθετους, γιατί, οι αισθητικοί δουλεύουν και ζούν από την αισθητική και ελάχιστα εως καθόλου από την κοσμητολογία. Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στην κοσμητολογία, ούτε θα υπάρξουν μελλοντικά. Τουλάχιστον για τους δικούς μας αποφοίτους. Και αν επιμένουν να κλίνουν προς τα εκεί περισσότερο και εμφανέστερα, θα κινδυνέψουν να χάσουν τους πελάτες-υποψηφίους φοιτητές.

ΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ας είμαστε με θετικό πνεύμα στις εξελίξεις και ας ευχηθούμε για τα καλύτερα. Και αν προσπαθήσουμε, κι αν είμαστε όλοι ενωμένοι σ΄ έναν σκοπό, κι αν αφήσει ο καθένας τα προσωπικά του συμφέροντα πίσω,  κι αν κινητοποιηθούμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση, πιστεύω, ότι μπορεί να βγεί  κάτι καλό για τον κλάδο μας.

ΛΕΝΑ ΤΣΙΚΟΥΡΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΣΕΔΑΕ

 

Last modified onΠαρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 17:12
Λένα Τσικούρη, αισθητικός - κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας NEFER

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960

Το 1978 μπήκε στη σχολή Αισθητικής στα ΚΑΤΕΕ Αθήνας, με υποτροφία (3η σε σειρά εισαγωγής). Το 1981 απεφοίτησε, και το 1982 άνοιξε το εργαστήριο αισθητικής FIGURA, το οποίο λειτουργεί αδιάληπτα μέχρι σήμερα, σε ιδιόκτητο χώρο στην Ηλιούπολη Αττικής.

Το 1981 ιδρύθηκε ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος, και πρώτη πρόεδρος. 

Το 1987 εκδόθηκε το περιοδικό ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ, του οποίου υπήρξε εκδότρια και αρχισυντάκτρια, μέχρι το 2008, οπότε έγινε ηλεκτρονικό.

Το 1998, ο ΠΣΑΑΕ ενώθηκε με τον ΣΕΠΑΕ (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας), στον οποίο  υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενική  γραμματέας μέχρι το 2008.

Το 2014, εξελέγη αντιπρόεδρος στον ΣΕΠΑΕ.

Έχει οργανώσει περί τα δέκα κλαδικά συνέδρια, πολλά σεμινάρια  και έχει παρακολουθήσει αδιάλειπτα, σχεδόν όλα τα σεμινάρια, συνέδρια, εργαστήρια, που έχουν εκπονηθεί, από το 1978 έως σήμερα.

Είναι από το 2017 πρόεδρος στην ΟΣΕΔΑΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας)

Website: nefer.gr/
κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com