ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις και η έκθεση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με την υποστήριξη του ΕΕΔΕΓΕ

ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)

Ακαδημίας 6, 106 71 Αθήνα
212 2543187-0515
www.eedege.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις και η έκθεση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης,  στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με την υποστήριξη του ΕΕΔΕΓΕ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση, του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, “Τα Κρητικά υφαντά και η εξέλιξή τους”, καθώς και οι διήμερες εκδηλώσεις που την πλαισίωσαν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στις 16 & 17 Νοεμβρίου. Την πρωτοβουλία αυτή στήριξε το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και η Περιφέρεια Κρήτης.

Η πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου καλωσόρισε τους παρευσκόμενους και ανέφερε: «Με αφορμή την έκθεση «Ελληνική Μόδα: 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» υλοποιείται με πρωτοβουλία του ΕΕΔΕΓΕ αυτή η σημαντική παράλληλη δράση, που στοχεύει στην  προβολή της τοπικής επιχειρηματικότητας και δημιουργίας, με σύγχρονες δημιουργίες υψηλής αισθητικής και με σημείο αναφοράς και έμπνευσης τον ελληνικό πολιτισμό.

Την αμέριστη στήριξη της στις γυναίκες επιχειρηματίες της Κρήτης δεσμεύτηκε να παρέχει η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνεργασία με το ΕΕΔΕΓΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην έκθεση.

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αποτελείτε τρομερά ελπιδοφόρο παράδειγμα για το πως κρατώντας το νήμα που μας συνδέει με το παρελθόν με μια στέρεη γνώση, συστηματική προσπάθεια και διάθεση καινοτομίας δε χανόμαστε στο λαβύρινθο του σημερινού περίπλοκου και ανταγωνιστικού κόσμου αλλά κερδίζουμε το παρόν και διασφαλίζουμε το μέλλον. Σας συγχαίρω για την πορεία ως σήμερα και όσα είδα. Δεσμεύομαι ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή και ότι θα κατέβω στην Κρήτη να γνωρίσω όσα περισσότερα από τα μέλη σας γίνεται κι εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσετε το έργο σας με την ίδια αφοσίωση και τον ίδιο δυναμισμό».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, κα Μαρία Πιτσικάκη ευχαρίστησε για την στήριξη τους την Περιφέρεια Κρήτης, το ΕΕΔΕΓΕ και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και τόνισε: «Η σημερινή μας δράση είναι σημαντική γιατί καλλιεργεί την εξωστρέφεια του συλλόγου μας και των μελών αλλά και γιατί μας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τρόπο σύγχρονο και επιχειρηματικό μια παραδοσιακή τέχνη που παραλάβαμε από τις γιαγιάδες μας, ώστε να δημιουργήσουμε την επιχειρηματική προοπτική για τα μέλη μας και τα έργα των χεριών τους που στηρίζονται ή εμπνέονται από την παράδοση να βρουν τη θέση τους στην αγορά της μόδας».

Η έκθεση συνδυάζοντας την παράδοση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, εντυπωσίασε τους επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τις ίδιες τις δημιουργούς-μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών. Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, ενώ την Κυριακή 17 Νοεμβρίου διεξήχθη η ομιλία του Αρχιτέκτονα, Ιστορικού Αρχιτεκτονικής και Τέχνης, κ. Καζαμιάκη. Την έκθεση, επίσης, επισκέφθηκε την Κυριακή η βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, που εντυπωσιάστηκε από τις δημιουργίες.

Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε ο κύκλος των παράλληλων δράσεων που είχαν ανακοινωθεί από το ΕΕΔΕΓΕ και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και σύντομα θα ακολουθήσει η συνέχεια των δράσεων, με πολλές ακόμα επιχειρήσεις και δημιουργίες από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραμματεία Προέδρου:

Ιωάννα Παπουτσή, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., T: 212 254 3187
Μαριτίνα Κάντζιου, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., T: 212 254 0515

Last modified onΤετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 13:34