ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΒΕΕ: H UEAPME αλλάζει επωνυμία και λογότυπο και γίνεται SMEunited

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2018

Θέμα: H UEAPME αλλάζει επωνυμία και λογότυπο και γίνεται SMEunited

SMEunited, είναι πλέον η νέα επωνυμία της ένωσης Βιοτεχνιών και ΜΜΕ στην Ευρώπη που θα προασπίζεται όλες τις πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και βιοτεχνικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, δίνοντάς τους δυνατή και μοναδική φωνή έναντι των Ευρωπαϊκών θεσμών και φορέων. Σκοπός της SMEunited είναι η  «Διαμόρφωση της Ευρώπης για τις ΜΜΕ, και η διαμόρφωση των ΜΜΕ για την Ευρώπη».

Σε μια διαφορετική εκδήλωση την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου με τίτλο «Βήμα στο Μέλλον» η Πρόεδρος, Ulrike Rabmer-Koller και η Γενική Γραμματέας, Véronique Willems της UEAPME παρουσίασαν το υπόμνημά της [ URL: https://smeunited.eu/admin/storage/smeunited/smeu-memorandum-2610-pages.pdf ] για τις Ευρωεκλογές 2019 και ανακοίνωσαν ότι η UEAPME μετονομάζεται σε SMEunited λανσάροντας το ακόλουθο νέο λογότυπο:

Ο βηματισμός στο μέλλον και το να γίνονται οι ΜΜΕ και οι Βιοτεχνίες αρκούντως ορατές είναι οι κυριότεροι λόγοι της αλλαγής επωνυμίας. «Για να παράσχουμε στις μικρές επιχειρήσεις μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, να είναι ορατές και να έχουν ισχυρότερη φωνή, δώσαμε στην ένωσή μας τη νέα επωνυμία SMEunited. Η επωνυμία SMEunited στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προς όφελος όλων των ΜΜΕ και των Βιοτεχνιών στην Ευρώπη, αποσκοπώντας στη διαμόρφωση μιας Ευρώπης για τις ΜΜΕ και στην ενίσχυση των ΜΜΕ στην Ευρώπη μαζί με τα μέλη μας», επεσήμανε η κα Rabmer-Koller.

Η Πρόεδρος επανέλαβε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι «οι ΜΜΕ αποτελούν το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την οικονομία μας και την κοινωνία μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει συνεπώς να αναγνωρίζει αυτές τις επιχειρήσεις παράγοντας πολιτικές προσαρμοσμένες στο μέγεθος, τις προκλήσεις, και τις ανάγκες των 24 εκατ. ΜΜΕ και Βιοτεχνιών στην Ευρώπη».

Η Ευρώπη θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις και να αυξήσει την ευημερία, την ανάπτυξη, και την απασχόληση μόνο με ΜΜΕ που ευδοκιμούν. Η κα Rabmer-Koller προέβαλε το γεγονός ότι «Οι επιχειρήσεις μας είναι καθ’ όλα πρόθυμες να συμβάλλουν για μια ισχυρότερη Ευρώπη, μπορούν όμως να το πράξουν μόνο εάν παραμείνουν ανταγωνιστικές, εάν μπορούν να καινοτομούν και να εκμεταλλεύονται τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η κυκλική οικονομία».

Στο υπόμνημα για τις Ευρωεκλογές 2019, η SMEunited τονίζει ότι η ενίσχυση των ΜΜΕ και των Βιοτεχνιών ισοδυναμεί με επιτυχές μέλλον της Ευρώπης. Οι Ευρωπαϊκές ΜΜΕ και Βιοτεχνίες, με τους υπαλλήλους της, αποτελούν μια  πολύ σημαντική κατηγορία ψηφοφόρων από όλους εκείνους που θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές του 2019. Αντί να μιλούν για τις ΜΜΕ και τις Βιοτεχνίες, οι Ευρωπαϊκοί φορείς λήψης αποφάσεων πρέπει να δράσουν ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις και τις ανάγκες τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Οι πολύ μικρές, μικρές, και μεσαίες επιχειρήσεις διά των προτεραιοτήτων της SMEunited για τις Ευρωεκλογές ζητούν συνεκτική προσέγγιση πολιτικής και σημαντικά βελτιωμένες συνθήκες-πλαίσιο για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους. Το υπόμνημα καλύπτει τις 10 προτεραιότητες πολιτικής των ΜΜΕ και των Βιοτεχνιών για να υπερνικήσουν τις κύριες προκλήσεις και ανησυχίες τους.

«Η ενίσχυση των ΜΜΕ για την Ευρώπη είναι το βασικό μήνυμα των 10 προτεραιοτήτων μας του υπομνήματός μας για τις επερχόμενες εκλογές», δήλωσε η κα Rabmer-Koller. «Οι ΜΜΕ πρέπει να ληφθούν περισσότερο από ποτέ υπόψη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ άλλων, ως οδηγοί της κοινωνικής προόδου, οι ΜΜΕ χρειάζονται μια επιχειρηματική κοινωνία, εξειδικευμένο προσωπικό, χρηματοδότηση για να καινοτομούν και να επενδύουν, ίσους όρους ανταγωνισμού, και μια πραγματική εφαρμογή της Ενιαίας Αγοράς».

Σημ.: Η SMEunited είναι η ένωση Βιοτεχνιών και ΜΜΕ στην Ευρώπη με περίπου 70 οργανώσεις μέλη από περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες. Η SMEunited εκπροσωπεί εθνικές διαεπαγγελματικές ομοσπονδίες Βιοτεχνιών και ΜΜΕ, Ευρωπαϊκές κλαδικές οργανώσεις ΜΜΕ και συνεργαζόμενα μέλη. Συνδυαστικά, εκπροσωπούμε πάνω από 12 εκατ. επιχειρήσεις με περίπου 55 εκατ. υπαλλήλους σε όλη την Ευρώπη. Η SMEunited είναι επίσης αναγνωρισμένη εργοδοτική οργάνωση και Ευρωπαίος Κοινωνικός Εταίρος. Η SMEunited προηγουμένως ήταν γνωστή ως UEAPME.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αριστοτέλους 46, 104 33 ΑΘΗΝΑ, Τηλ.: 210 3816600, fax: 210 3820735 www.gsevee.gr

Γ Σ Ε Β Ε Ε

Last modified onΤρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 11:56