ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Website URL: http://www.figura.gr/

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΕΠΑΕ 2018 - 17 και 18 Μαρτίου 2018, Ζάππειο Μέγαρο Αθήνα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 

10:00- 10:30  Φυτικά καλλυντικά και η δράση της αλόης  
Μαρία Παπαδήμα 

10:30- 11:00 Ενδοκρινικοί διαταράκτες στα καλλυντικά προϊόντα 
Παρασκευή Καλοφύρη 

11:00- 11:30 Τοξικές ουσίες καλλυντικών και η δράση κανναβιδιόλης (CBD) στο δέρμα
Πασχαλίδη Μαρία 

11:30- 12:00 Η νέα τεχνολογία στα καλλυντικά – cosmeceuticals 
Χημικός Αρμάγου

12:00 – 12:30  Η συμβολή των βιοτεχνολογικών ενζύμων στην αισθητική 
Γκούμα Ελπίδα, Αισθητικός Κοσμητολόγος, απόφοιτος  Τ.Ε.Ι.Θ.

2:30- 3:15 Τεχνικές Διατήρησης Πιστών και Αφοσιωμένων Πελατών στην Περίοδο Κρίσης και Τεχνικές Επικοινωνίας 
Ζήσης Ψαράς

3:15- 3:30  Αισθητικός Κοσμητολόγος: Ευκαιρίες και προκλήσεις στην   αγορά εργασίας 
Φραγκκοδημητροπούλου 

4:00 Σύγχρονο Εργαστήριο Αισθητικής, η ανάγκη αναβάθμισης και Πιστοποίησης
(Skin Care Experts, συνεργατικός σχηματισμός)

4:00- 4:30 Ορθολογική τιμολόγηση και επικοινωνία των αισθητικών Περιποιήσεων
Χριστόπουλος Παναγιώτης 

4:30- Στρογγυλό Τραπέζι : Τουρισμός Υγείας και ευεξία- Ο ρόλος του αισθητικού- κοσμητολόγου. Λεμφική μάλαξη και λοιπές ολιστικές τεχνικές, με θεραπευτικά αποτελέσματα. Φροντίδα άκρων. 
Συντονιστές Κων/νος Κουσκούκης – Λένα Τσικούρη- Μέλη Δ.Σ. της Ε.Ε.Π.Α.Β.Ε.  

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

LIVE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ KAI 
ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΟΥ

10:00 – 14:00 

1. HIFU (High Intensity Focus Ultrasound) – Μια επαναστατική μέθοδος στο μη επεμβατικό lifting
Βασίλης Μαρκόνης  

2. Νέες τεχνικές Αντιγήρανσης: Μεσοθεραπεία, Peels νέας γενιάς, Plasma Lift
(Μπιλίρη Μαριάννα, Βαρβάρα ,Κεχαγιαδάκης Δημήτρης ) 

3. Τεχνολογικές εξελίξεις στην αποτρίχωση laser με τον καινοτόμο συνδυασμό τριπλού μήκους κύματος (755nm, 810nm, 1064nm) του Soprano Platinum 
Λεωνίδας Δήμιζας (Lids Medical) 

4. Δερματοστιξία και αφαίρεση Tattoo
(Μπιλίρη Μαριάννα, Τάσιου Αστερούλα)

5. Αντιγήρανση, τα δεδομένα αλλάζουν: YOUTH CONCEPT από τη SOTHYS

ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΥ 

15:00- 18:00

Η σωστή καθημερινή φροντίδα του δέρματος ανάλογα με τον τρόπο ζωής και την ηλικία

Αντηλιακή προστασία - Μύθοι και Αλήθειες

Αισθητικοί Κοσμετολόγοι, οι «φύλακες άγγελοι του δέρματος»

Περιποίηση σώματος στο εργαστήριο αισθητικής 

Μακιγιάζ συνηθισμένα λάθη και tips για καλύτερα αποτελέσματα

Πώς επιλέγω τα κατάλληλα για εμένα καλλυντικά 

Συντοντιστική Ομάδα: Τελειόφοιτοι Τμήματος Αισθητικής και Κοσμετολογίας Τ.Ε.Ι. Αθήνας  

Η ΟΣΕΔΑΕ απέκτησε λογαριασμό τραπέζης και δέχεται χορηγίες

Ο αριθμός λογαριασμού της ΟΣΕΔΑΕ είναι:

Τράπεζα Πειραιώς GR0502603200000290200821113 αρ. λογ. 0026.0320.29.0200821113

Για τις χορηγίες σας, επικοινωνείτε απ' ευθείας με την ΟΣΕΔΑΕ, Σταδίου 39, Αθήνα - 2ος όροφος, τκ 10559, τηλ. 2103213921, 6948524050, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Eγγραφή μέλους στον ΕΣΤΥ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ)

Το αρχείο - φόρμα για την εγγραφή μέλους στον ΕΣΤΥ. 

Για την επιβεβαίωση της εγγραφής σας ως μέλους στον ΕΣΤΥ, καλείστε να αποστείλετε τη συμπληρωμένη φόρμα εγγραφής μέλους στον Ελληνικό Σύνδεσμο για τον Τουρισμό Υγείας στον κ. Ζαχαρία Καπλανίδη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΒΕΕ: Συναντήσεις της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ με ανώτατους εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων

Σειρά επαφών με ανώτατους εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων είχε η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ στις  Βρυξέλλες το προηγούμενο διήμερο, 29 και 30 Ιανουαρίου 2018. 

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς, παρουσία του Έλληνα εκπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) κ. Παναγιώτη Γκόφα, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον Πρόεδρο της ΕΟΚΕ κ.  Γιώργο Ντάσση, στον οποίο ανέπτυξε το βασικό κορμό των κρίσιμων θεμάτων που απασχολεί τον κόσμο των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς επίσης έθιξε και ευρύτερα ζητήματα επίκαιρων ευρωπαϊκών πολιτικών που αφορούν την ενιαία αγορά, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα, τη φορολογική πολιτική, τη δημοσιονομική ενοποίηση εν γένει.

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το επιτελείο του Προέδρου Αntonio Tajani, στο οποίο ο κ. Καββαθάς μετέφερε τις βασικές προτεραιότητες, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, που θα πρέπει να τεθούν σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής, διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων και κοινωνικής λογοδοσίας και οι οποίες δυνητικά ενισχύουν το ρόλο των εκλεγμένων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναβαθμίζουν τη συμμετοχή των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εξήρε τον αποφασιστικό ρόλο του Προέδρου Tajani για την αναβάθμιση του ρόλου των ΜΜΕ στο ευρωπαϊκό οικονομικό γίγνεσθαι, τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους στο οικονομικό πλεόνασμα και την εμβάθυνση της οικονομικής δημοκρατίας και συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου  A. Tajani, καθώς επίσης ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ Γ. Ντάσσης, όπως και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι ευρωπαϊκών θεσμών, είναι επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές στη 2η Διεθνής Συνάντηση των Αθηνών για τις ΜΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα, με θέμα «ΜΜΕ και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί για την ανάπτυξη και την καινοτομία».

Στο περιθώριο των συναντήσεων της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ με τους Ευρωπαίους ανώτατους εκπροσώπους, ομάδα εργασίας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε επίσης με τεχνικά κλιμάκια και διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό την επισκόπηση της πορείας υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων που έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων σε συνεργασία με άλλους ευρωπαϊκούς φορείς και εθνικούς κοινωνικούς εταίρους και την διεύρυνση του πλαισίου επιχειρησιακών συνεργιών.

Συνέντευξη εταιρείας Γιάννης Γκούμας - Goumas BeautyMed

 

Τι μπορεί να βρει ο αισθητικός στην εταιρεία σας;

Στην εταιρεία μας μπορεί να βρει οτιδήποτε θελήσει για να εξοπλίσει πλήρως ένα ινστιτούτο αισθητικής (vaper, ριζική αποτρίχωση, cavitation, ραδιοσυχνότητες, Ipl, Laser, Hifu κ.τ.λ). Επίσης μπορεί να εξειδικευτεί στο εναλλακτικό facelifting και στην αντιγήρανση λαμβάνοντας ειδική εκπαίδευση και δίπλωμα από την Νο1 εταιρεία στις επεμβατικές θεραπείες, την Dermatude!

Υπάρχουν στην εταιρεία Goumas BeautyMed και προϊόντα λιανικής για χρήση από τον τελικό καταναλωτή;

Υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα μεταπώλησης καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του προσώπου και του σώματος από την Dermatude, PBSerum και Isol. 

Τα ένζυμα PB Serum σε ποιον απευθύνονται;  

Απευθύνονται σε αισθητικούς που θέλουν να εντάξουν στο χώρο τους θεραπείες με γρήγορα αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται συνεχώς να επενδύουν σε μηχανικό εξοπλισμό.

Τι ανάγκες καλύπτουν τα ένζυμα PB Serum;

Καλύπτουν όλες τις ανάγκες σε πρόσωπο και σώμα. Στο πρόσωπο μπορούμε να δώσουμε λύση σε προβλήματα χαλάρωσης, ρυτίδων, δυσχρωμιών, ουλών καθώς και ακμής. Στο σώμα αντιμετωπίζουν άριστα το λίπος, την ινώδη και την οιδηματώδη κυτταρίτιδα καθώς και τη χαλάρωση δουλεύοντάς τα με μεσοθεραπεία, με μηχανήματα ή και με ειδικό μασάζ με τα χέρια.

Τα ένζυμα PB Serum πόσο δραστικά είναι; Ποια τα ενεργά συστατικά των PB Serum;

Έχουν άμεση δραστικότητα γιατί είναι βιοτεχνολογικά ένζυμα. Τα βιοτεχνολογικά ένζυμα που δουλεύουμε στην αισθητική είναι: η κερατινάση που απευθύνεται στην κεράτινη στοιβάδα, η λιπάση που στοχεύει στο λίπος, η κολλαγενάση η οποία αναδομεί τις φθαρμένες κολλαγόνες ίνες και η υαλουρονιδάση η οποία διασπά τους δεσμούς των πολυσακχαριτών αντιμετωπίζοντας την οιδηματώδη κυτταρίτιδα και τις κατακρατήσεις.

Τα PB Serum μπορούν να θεωρηθούν φυσικά καλλυντικά ή δερμοκαλλυντικά;

Τα PBSerum ανήκουν στην κατηγορία Cosmeceutical γιατί έχουν καλύτερη απορροφησιμότητα από τα καλλυντικά ενώ ταυτόχρονα δεν είναι φάρμακα.

Τα ένζυμα PB Serum εφαρμόζονται όλο το χρόνο;

Ναι μπορούμε να τα δουλεύουμε 12 μήνες το χρόνο.

Σε πόσο χρονικό διάστημα ο πελάτης μπορεί να περιμένει ορατό αποτέλεσμα; Πόσες διαδοχικές συνεδρίες προτείνετε και πόσο συχνά μπορούν να εφαρμοσθούν στην καμπίνα;

Ο πελάτης βλέπει αποτέλεσμα από την πρώτη συνεδρία γιατί δρουν άμεσα στο στόχο. Φυσικά όσο περισσότερες συνεδρίες ακολουθεί, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. Ιδανικά είναι να ακολουθείτε ένα πρωτόκολλο 6-8 συνεδριών για το πρόσωπο με συχνότητα 1-2 φορές την εβδομάδα. Για το σώμα εξαρτάται από το συνδυασμό του μηχανήματος που θα δουλέψουμε. Για παράδειγμα αν θα προτείνουμε 10 συνεδρίες με ένα cavitation συνδυάζοντας στο πρωτόκολλο τα ένζυμα, θα προτείνουμε 7, καθώς τα ένζυμα επιταχύνουν το αποτέλεσμα.

Προτείνετε την εφαρμογή των PB Serum μόνο ή το συνδυασμό τους με θεραπεία με μηχάνημα ή άλλες θεραπείες;

Στο βιβλίο εφαρμογών των ενζύμων ο επαγγελματίας θα βρει πληροφορίες αναλυτικά για την χρήση τους μόνο με τα χέρια (manual με ειδικό massage) αλλά και με μηχανήματα.

Ποιο το αναμενόμενο αποτέλεσμα;

Όσοι ασχολούμαστε με τον κλάδο της ομορφιάς γνωρίζουμε πως το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα του πελάτη. Διαφορά θα δει από την πρώτη συνεδρία και με βάση τις ανάγκες θα ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα με όσες περισσότερες συνεδρίες θα ακολουθήσει ο πελάτης.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια όταν ο πελάτης ακολουθεί ειδική αγωγή και στο σπίτι. Παρ’ όλα αυτά η αγωγή στο ινστιτούτο καλό είναι να επαναλαμβάνεται 1 φορά το τρίμηνο για να πετυχαίνουμε διαρκή αποτελέσματα.

Υπάρχουν αντενδείξεις; Πού δεν τα προτείνετε; Υπάρχει ηλικιακός περιορισμός;

Τα ένζυμα της PBSerum δεν έχουν αντενδείξεις γιατί είναι βιοτεχνολογικά. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μπορούμε να τα προτείνουμε σε κάθε ηλικία φτάνει να έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δέρμα υγιές και όχι με λύση της συνέχειάς του.

Μπορούν τα PB Serum να γίνουν “τα αγαπημένα μας” ή εφαρμόζονται ως θεραπεία για περιορισμένο χρονικό διάστημα;

Τα PBSerum έχουν ήδη γίνει “τα αγαπημένα” πολλών έμπειρων αισθητικών και κυρίως καταναλωτών. Δεχόμαστε πολλά  τηλέφωνα στην εταιρεία από καταναλωτές που ρωτούν που μπορούν να τα βρουν.

Ποια τα σημεία πώλησης των PB Serum και πώς μπορεί κάποιος να γίνει συνεργάτης ή να προμηθευτεί τα προϊόντα λιανικής;

Σημεία πώλησης των PBSerum είναι τα νόμιμα κέντρα αισθητικής. Από εκεί ο καταναλωτής θα προμηθευτεί και τα προϊόντα λιανικής αφού η αισθητικός είναι αυτή που γνωρίζει τι χρειάζεται.

Στις ερωτήσεις μας, απήντησε η κ. Ελπίδα Γκούμα, Αισθητικός ΑΤΕΙΘ, υπεύθυνη Αισθητικός της εταιρείας Γιάννης Γκούμας Goumas BeautyMed, και την ευχαριστούμε.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 

Γιάννης Γκούμας - Goumas BeautyMed  
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.goumasbeautymed.gr
Αγίου Αντωνίου 1, Άνω Πατήσια, τκ. 11142, Αθήνα
τηλέφωνο: 210 2921273

ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τα PB Serum στο Αισθητική σήμερα Beauty spot

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 24 Φεβρουαρίου 2018: ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΟΣΜΗΜΑ. Από την ομάδα του ΔΕΚΑ, τον ΙΑΝΟ, τις εκδόσεις Παπαζήση και την κ. Τιμοθέα Πατζίκα

Αγαπητοί φίλοι 

Σας περιμένουμε στις 24 Φεβρουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 2:30 μ.μ.

Στον ΙΑΝΟ Σταδίου 24 στην αίθουσα εκδηλώσεων, 

για να μοιραστούμε μαζί σας, το χρονικό της πρωτότυπης δράσης μας.

 

Τιμοθέα Πατζίκα

Αισθητικός- Συγγραφέας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΟ FORUM 2018: Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 

 

Διακόσιοι διακεκριμένοι ομιλητές και 20 επιστημονικές εταιρείες, το περιοδικό ΔΥΟ και η ΖΙΤΑ Medical Management ενώνουν και φέτος τις δυνάμεις τους, στις 17 & 18 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο, για να ενημερώσουν μέσω του ΔΥΟ FORUM το κοινό για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία, στη διατροφή και την ομορφιά του. 

Με το σύνθημα "Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία", το ΔΥΟ FORUM είναι μία μοναδική ετήσια διοργάνωση που πλέον έγινε θεσμός. Διοργανώνεται για τρίτη χρονιά με στόχο την πρόληψη, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ακούσουν και να ρωτήσουν κορυφαίους επιστήμονες σχεδόν για κάθε θέμα που απασχολεί τον άνδρα και τη γυναίκα, σε σχέση με την υγεία, τη διατροφή και την ομορφιά τους, αλλά και για την φροντίδα του παιδιού και του εφήβου! 

Για δύο ολόκληρες ημέρες σε τρεις παράλληλες αίθουσες θα αναλύονται θέματα για τον άνδρα, τη γυναίκα και το παιδί

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν ΔΩΡΕΑΝ προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις (όπως καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, οφθαλμολογικό έλεγχο, υπερηχογράφημα και κλινικό έλεγχο μαστού, έλεγχο για διαβήτη, δερματολογικό έλεγχο για την ανίχνευση καρκίνου του δέρματος) με τη βοήθεια των επιστημονικών εταιρειών που συμμετέχουν στη διοργάνωση. 

Mάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, το ΔΥΟ FORUM βάζει σαν στόχο την πρόληψη και στη Θεσσαλονίκη και υποδέχεται το κοινό της πόλης στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στις 24 & 25 Νοεμβρίου 2018! 

Πρόκειται για μία μοναδική διοργάνωση που φέρνει σε επαφή το κοινό με πλειάδα εξαίρετων Ελλήνων επιστημόνων υγείας. 

Αν η υγεία, η διατροφή και η ομορφιά είναι στις βασικές σας προτεραιότητες, σας περιμένουμε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 17 & 18 Μαρτίου και  στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στις 24 & 25 Νοεμβρίου!  

Για περισσότερες πληροφορίες για το forum επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.dyoforum.gr

 

Η ΑΜΙΣΤΙΜ αποκλειστικός αντιπρόσωπος Ελλάδας των επαγγελματικών καλλυντικών SKEYNDOR

Η ΑΜΙΣΤΙΜ είναι μια εταιρεία με ιστορία τουλάχιστον 15 χρόνων στο χώρο της φυσιοθεραπείας, της αισθητικής και της ιατρικής  αισθητικής. Έχει εξασφαλίσει την εισαγωγή αξιόπιστων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας και προϊόντων άριστης ποιότητας με CE και FDA, με πολλές επιτυχημένες συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πρόσφατα έγινε αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, της Νο1 Ισπανικής εταιρίας καλλυντικών SKEYNDOR, με προϊόντα υψηλών προδιαγραφών για την κάλυψη όλων των αναγκών σε πρόσωπο και σώμα. Η SKEYNDOR ανήκει στις 10 κορυφαίες εταιρίες καλλυντικών του κόσμου! Η εξειδίκευση της αφορά χώρους αισθητικής, χώρους SPA / SALON TREATMENT, ινστιτούτα και χώρους ιατρικής αισθητικής, με προϊόντα για αντιγήρανση, ενυδάτωση, ανόρθωση-σύσφιξη, ανάπλαση, επιδιόρθωση, ευεξία.

Με αφορμή την συνεργασία αυτή, δημιουργήσαμε 2 ΜΟΝΑΔΙΚΑ MEMBER CLUBS.

Το SKEYNDOR CLUB με έκπτωση 10% σε όλη την γκάμα καλλυντικών, συν POS MATERIALS FREE.

Και, το VIP CLUB με έκπτωση 20% σε όλη την γκάμα μας, συν POS MATERIALS FREE, συν ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ACADEMY SKEYNDOR.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στα 2103627393 & 6907980304

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20 - 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018: 9η Διημερίδα + Έκθεση με θέμα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας υπό την αιγίδα του ΠΣΒΑΚ

Αγαπητοί, αγαπητές,

Σας υπενθυμίζουμε την 9η Διημερίδα + Έκθεση ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ και το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας που διοργανώνει η εταιρεία Χαραμή ΑΕ και το Περιοδικό PHARMACY Management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο ΜΕΓΑΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

στις 20 & 21 Ιανουαρίου 2018 και τελεί υπό την Αιγίδα του ΠΣΒΑΚ.

Η Διημερίδα θα επικεντρωθεί σε 4 Θεματικούς Πυλώνες για την στήριξη του επαγγελματία υγείας: 

1. Marketing και Διαχείριση

2. Εξελίξεις στο Επάγγελμα

3. Φαρμακευτική Φροντίδα

4. Καινοτομία και Τεχνολογία

Ο ΠΣΒΑΚ συμμετέχει σε Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Η ανάπτυξη των Καλλυντικών στα Φαρμακεία. Μια ανοδική πορεία στην συνολική αγορά ομορφιάς», το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 17.30 -18.15 στην Αίθουσα Ν. Σκαλκώτας.

Συντονιστής

Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος ΠΣΒΑΚ

Συμμετέχουν:

  • Ελένη Φορνάρο, Γενική Διευθύντρια Ales Groupe
  • Κωνσταντίνος Καυκάς, Γενικός Διευθυντής Youth Lab
  • Ολίνα Ηλιάδου, MSc Clinical Pharmacologist, MBA in Pharmacy Management,
  • MPharm (Ξάνθη)
  • Πέτρος Γιαλούρης, Γενικός Διευθυντής Pierre Fabre Hellas
  • Στασινός Σικαλιάς, Φαρμακοποιός, MSc (Περιστέρι) 

Επισυνάπτεται το Αναλυτικό Πρόγραμμα.

Με εκτίμηση,

Θεοδ. Δ. Γιαρμενίτης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΠΣΒΑΚ

QSProfessional ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ QUATRE SAISONS PROFESSIONAL και DERMOCOSMETICS

Καθαριστικά προϊόντα με ενυδατικές και απαλυντικές ιδιότητες.

Collagen Elastin Milk: Γαλάκτωμα καθαρισμού με κολλαγόνο και ελαστίνη

Collagen Elastin Lotion: Λοσιόν με κολλαγόνο και ελαστίνη

Αloe Vera Milk: Γαλάκτωμα καθαρισμού με Aloe Vera

Aloe Vera Lotion: Λοσιόν με Aloe Vera.

Micellare Solution: προϊόν καθαρισμού που απομακρύνει  εύκολα το μακιγιάζ του προσώπου (αδιάβροχο και µη), ακόμα και γύρω από τα μάτια, με μια κίνηση

Moisturizing Cleansing Gel: Υγρό σαπούνι σε μορφή gel με Calendula, Chamomile και Centella extract.

Caviar Therapy

Αντιρυτιδική και συσφικτική  θεραπεία με Caviar extract

Ιntensive  Caviar Serum

Intensive Caviar Day cream

Intensive Caviar Night Cream

Intensive Caviar Eye Cream

Intensive Caviar Mask

VitaCtiride Therapy

Αντιοξειδωτική, λευκαντική και ενυδατική θεραπεία με Ethyl Ascorbic Acid μια σταθεροποιημένη μορφή της Vitamin C η οποία αναστέλλει τη δράση της τυροσινάσης, προάγει την σύνθεση του κολλαγόνου και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

VitaCtiride Serum

VitaCtiride Cream 

CC Cream-CC Cream dark

CC CREAM SPF20

Κρέμα νέας γενιάς με το ενεργό συστατικό Unilucent  που βοηθάει στην ελάττωση των δυσχρωμιών του δέρματος, επιτρέποντας στο πρόσωπο να αποκτήσει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο & λάμψη. Επιπλέον έχει ενισχυθεί με Lime Pearl, το οποίο αποτελεί φυσική πηγή των AHA’S και βοηθάει στην αναγέννηση της επιδερμίδας. Συνδυάζει πολλαπλές δράσεις καθώς προστατεύει την επιδερμίδα από την UVA & UVB ακτινοβολία, ενυδατώνει με το Hyaluronic Acid που περιέχει, ενώ παράλληλα καλύπτει τις ατέλειες και δίνει ένα ελαφρύ και µακράς διάρκειας make-up.

Eye Therapy Treatment

Αντιρυτιδική και συσφικτική θεραπεία ματιών με Tetrapeptide-14, που ανακουφίζει την αίσθηση του βάρους και μειώνει τον ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή ματιών, Dermonectin και Haloxyl.

Age Control Eye Gel

Resistance Eye Cream

Age Control Eye Cream Mask

 

Ολοκληρωμένες θεραπείες σώματος.

Slim Cream: Κρέμα σώματος για τοπικό αδυνάτισμα και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Repair Cream: Αναπλαστική και συσφικτική κρέμα σώματος με εντυπωσιακή δράση. 

Firming Cream: Αποτελεσματική κρέμα  για την αναδόμηση και σύσφιξη του σώματος.

PDM Peeling Gel: Εξαιρετικό peeling  ανανεώνει, τονώνει και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

 

Thermoactive Gel: με έντονη θερμαντική δράση, δίνει άμεσα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα ενώ συγχρόνως αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα

Cryoactive Gel: Gel κρυοθεραπείας πλούσια σε εκχυλίσματα και συστατικά που προκαλούν τοπική ψύξη Έχει άμεσα αποτελέσματα σύσφιξης, δροσίζει και τονώνει την επιδερμίδα.

Liporeducer Gel: Ειδικής μορφής gel υψηλής αγωγιμότητας που βοηθά στη μείωση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

 

ANAGENESIS THERAPY

Ιδανική θεραπεία για Ευαίσθητο και σκούρο δέρμα, Λεπτές γραμμές, μεσαίες ρυτίδες, Θαμπό δέρμα, Υπερμελαγχρώσεις, Ακμή, λιπαρότητα δέρματος

Anagenesis Lotion

Anagenesis Serum

Anagenesis Cream

 

3D HYALURONIC THERAPY

Ορός και κρέμα με τριών διαστάσεων (τριών διαφορετικών μοριακών βαρών) Hyaluronic acid. Προσφέρει έντονη ενυδάτωση και ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος. 

3D Hyaluronic Serum

3D Hyaluronic Cream

 

TEEN FACE THERAPY

Νέα επαναστατική θεραπεία με συσφικτική δράση, η οποία μειώνει τις γραμμές έκφρασης παρέχοντας ορατά αποτελέσματα “Lifting” από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. 

TeenFace Lifting Serum

Teen Face Lifting Cream

 

PURIFYING THERAPY

Ιδανική θεραπεία για λιπαρά και ιδιαίτερα για τα νεανικά, προβληματικά δέρματα. Βοηθά στην αντιμετώπιση της υπερβολικής έκκρισης σμίγματος και μειώνει την λιπαρότητα στην επιδερμίδα.

Purifying Cleansing Gel

Purifying Lotion

Purifying Cream

 

 

50_SPF.jpgAloe_Vera_Milk.jpg3D.jpgAloe_Vera.jpgAloe_Vera_Lotion.jpg3D_cream_3.jpg3d_serum_3.jpgAnagenesis_Cream.jpgArgile_Green_Mask_2.jpgArgile_Green_Mask.jpgAnagenesis_Serum.jpgAnagennesis_Lotion.jpgCaviar_Day_3.jpgCalendula_Peeling_Cream.jpgCaviar_Night_3.jpgCaviar_eye_3.jpgcaviar_treatment.jpgCC_CC_Dark.jpgCaviar_Serum_3.jpgCollagen_Lotion.jpgCollagen_Milk.jpgCollagen_Beauty_Mask_2.jpgCollagen_Cream_3.jpgcryoactive_gel.jpgCC_cream_3.jpgcryoactive_thermoactive.jpgDERMOCOSMETICS_BODY.jpgEye_Gel_3.jpgDark_Mak.jpgFace_and_Body_Relieving.jpgIntensive_Caviar_Mask.jpgFirming_Cream.jpgEye_Mask_3.jpgLiporeducer.jpgeye_cream_mask.jpgMicellare.jpgMoisturizing_Cleansing_Gel.jpgmilk-lotion_aloe_vera.jpgEye_Mask.jpgNutrillia_3.jpgmilk-lotion_collagen.jpgpic_192.jpgPDM_2.jpgPurifying_Cream_3.jpgPurifying_Cleansing_Gel.jpgPurifying_Lotion.jpgpic_193.jpgpic_194.jpgResistance_eye_3.jpgPURIFYING.jpgSlim_Cream.jpgRepair_Cream.jpgSPF_20_2.jpgSPF_30.jpgSPF_20.jpgThermoActive_Gel.jpgTeen_Face_Cream_3.jpgSPF_50.jpgTEEN_FACE.jpgvivi1.jpgVit_C_serum.jpgVit_C_serum_3.jpgTeen_Face_Serum_3.jpgVit_C.jpgVit_C_3.jpgeye.jpg-_Aloe_Vera.jpgProfessional.jpgvit_C.jpg

 

Q.S. Professional – biodomus 
ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

1ο κμ. Μαρκόπουλο-Καλύβια, Αθήνα
τκ. 19010, ταχυδρομική θυρίδα 249
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.qsprofessional.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
22990 61061 - 22990 61063

ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (λήξη 4 Ιανουαρίου 2018) για Το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Άρθρο 02 – Σχολές και Τμήματα

1. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ιδρύονται οι κάτωθι Σχολές και Τμήματα:

α) Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία συγκροτείται από:

αα) το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών,

ββ) το Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής,

γγ) το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής,

δδ) το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών,

εε) το Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής,

στστ) το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών,

ζζ) το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών,

ηη) το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

β) Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία συγκροτείται από:

αα) το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης,

ββ) το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων,

γγ) το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού,

δδ) το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας,

εε) το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

γ) Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία συγκροτείται από:

αα) το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας,

ββ) το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής,

γγ) το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης,

δδ) το Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών.

δ) Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία συγκροτείται από:

αα) το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών,

ββ) το Τμήμα Δημόσιας Υγείας,

γγ) το Τμήμα Εργοθεραπείας,

δδ) το Τμήμα Μαιευτικής,

εε) το Τμήμα Νοσηλευτικής,

στστ) το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής,

ζζ) το Τμήμα Φυσικοθεραπείας.

ε) Σχολή Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η οποία συγκροτείται από:

αα) το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

ββ) το Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών

2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται μέσα σε δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζονται οι έδρες των Σχολών και των Τμημάτων, με τη σύμφωνη γνώμη της Διοικούσας Επιτροπής, ακολουθούμενης κατά τα λοιπά της διαδικασίας της παρ. 2 του άρθρου 10 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114).

 

 

 

 

Σχόλια Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε. σχετικά με το προσχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προς αποστολή στη διαβούλευση

Άρθρο 02, Σχολές και Τμήματα :

Σχόλιο 1ο  

Χρειάζεται η ακόλουθη προσθήκη των κατευθύνσεων των 5 τμημάτων στο αρ. 2 , στ. δ ,περ. αα,  ήτοι να διαμορφωθεί ως εξής : δ) Σχολή Επιστημών Υγείας του Π.Δ.Α., αα) Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών,  i) κατεύθυνση Αισθητικής και Κοσμητολογίας ii) Κατεύθυνση Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας iii) Κατεύθυνση Ιατρικών Εργαστηρίων iv)Κατεύθυνση Οδοντικής Τεχνολογίας v) Κατεύθυνση Οπτικής και Οπτομετρίας .

Σχόλιο 2ο 

Σύμφωνα με την αριθμ. 2010/2017 απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ , ότι μετά τον Ν. 4009/2011 δεν παρέχεται πλέον εξουσιοδότηση προς τον Υπ. Παιδείας για να εκδώσει Π.Δ. με το οποίο να καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Τμημάτων των Α.Ε.Ι.  

Από τη διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 16 του Συντάγματος , προβλέπονται ευθέως επαγγελματικά δικαιώματα όσων αποφοιτούν από σχολές ανώτερης βαθμίδας.

Οι έως και σήμερα απόφοιτοι του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας  της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και για την έκδοση άδειας λειτουργίας των ειδικών χώρων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας – εργαστήρια αισθητικής - από το Υπουργείο Υγείας είναι προαπαιτούμενη η κατάθεση άδειας άσκησης επαγγέλματος αισθητικού σύμφωνα με το ΠΔ 83/87. 

Για την έκδοση των ανωτέρω αναφερόμενων αδειών άσκησης επαγγέλματος Αισθητικού και άδειας Λειτουργίας Εργαστηρίου Αισθητικής, για τους αποφοίτους του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών με κατεύθυνση Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Π.Δ.Α. θα πρέπει προηγουμένως να έχει εκδοθεί νόμος που να προβλέπει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Π.Δ.Α., αφού τέτοια υποχρέωση δεν απορρέει ευθέως και αμέσως ούτε από τις διατάξεις των άρθρων 5 παράγραφος 1 και 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος, σε αντίθεση με τις διατάξεις της παραγράφου 7 άρθρο 16 του Συντάγματος, που προβλέπει για τους αποφοίτους των Σχολών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι.).

Ακολούθως, το άρθρο 2 είναι ημιτελές καθώς απουσιάζει πλήρως η αναφορά στη διατήρηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κάθε μίας από τις 5 κατευθύνσεις του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών και των υπολοίπων Τμημάτων της υπό ίδρυσης Σχολής Επιστημών Υγείας του Π.Δ.Α.. Ομοίως απουσιάζει  και η πρόβλεψη για έκδοση προεδρικού διατάγματος από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία  σχετικά με τον εμπλουτισμό των δικαιωμάτων των αποφοίτων βάσει του ανανεωμένου προγράμματος σπουδών κάθε Τμήματος . 

Σχόλιο 3ο 

Τα τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας (δ) να συνεχίσουν να συνεποπτεύονται από το αρμόδιο έως σήμερα για την έκδοση αδειών άσκησης επαγγέλματος και έκδοση αδειών λειτουργίας των χώρων εργασίας Υπουργείο Υγείας . Ειδικότερα με το Νομοθετικό Διάταγμα 652/29-8-1970 ιδρύθηκε το Κέντρο Ανωτέρας Τεχνικής Eκπαιδεύσεως  (Κ.Α.Τ.Ε.). Αθηνών  και  μεταξύ των άλλων Σχολών περιελάμβανε και την Aνώτερη Σχολή Παραϊατρικών Επαγγελμάτων (Α.Σ.Π.Ε.) στην οποία ανήκαν τα Τμήματα: Αδελφών Νοσοκόμων, Μαιών, Φυσιοθεραπευτών, Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, Tεχνολόγων  Ραδιολογίας - Ακτινολογίας, Τεχνολόγων Οδοντοτεχνικής, Στελεχών Διοικήσεως Νοσοκομείων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας. 

2) Με το Ν. 576/77 η Σχολή μετονομάσθηκε σε Ανωτέρα Σχολή  Στελεχών Υγείας Και Κοινωνικής Πρόνοιας (Α.Σ.Σ.Υ.Κ.Π.),  τα ΚΑΤΕ σε ΚΑΤΕΕ και ιδρύθηκαν τα νέα Τμήματα: Οπτικών, Εργοθεραπείας και Αισθητικών, δηλαδή το τμήμα προϋπήρχε της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ .  

3) Με το Ν. 1404/83 καταργήθηκαν τα Κ.Α.Τ.Ε.Ε., ιδρύθηκαν τα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (Τ.Ε.Ι.)  και η Σχολή μετονομάσθηκε σε ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (Σ.Ε.Υ.Π.), και λειτούργησαν τα παρακάτω Τμήματα: Αισθητικής, Βρεφονηπιοκομίας, Γενικό Βασικών Ιατρικών Μαθημάτων(δεν εισάγονται σπουδαστές), Δημόσιας Υγιεινής, Επισκεπτών Επισκεπτριών Υγείας, Εργοθεραπείας, Ιατρικών Εργαστηρίων, Κοινωνικής Εργασίας, Μαιευτικής, Νοσηλευτικής Α και Β,  Οδοντοτεχνικής, Οπτικής, Ραδιολογίας Ακτινολογίας και Φυσικοθεραπείας.

4) Με το άρθρο 41 του Ν. 1404/83  παρ. 1 προβλέπεται ότι τα προγράμματα σπουδών των σχολών επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας  θα καθοριστούν μετά γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ανάλογα με τα οριζόμενα στην παρ.2 του άρθρ.35 του νόμου αυτού.

Στο άρθρο 35 παρ. 2 Ν. 1404/83 προβλέπεται ότι «με αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ιδρύονται τμήματα και κατευθύνσεις των Τ.Ε.Ι. που οι ειδικότητές τους αντιστοιχούν με τμήματα των Κ.Α.Τ.Ε.Ε. και ορίζεται το πρόγραμμα σπουδών. ιι)Καθορίζονται τα τμήματα και οι κατευθύνσεις τους που συγκροτούν τις σχολές και τα παραρτήματα των Τ.Ε.Ι. που ιδρύονται»

5) Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 41 του Ν. 1404/83   Θέματα που ενδέχεται να προκύψουν κατά την εφαρμογή του άρθρου αυτού ρυθμίζονται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Πρόνοιας και του τυχόν συναρμόδιου υπουργού.

Συνεπώς, οποιαδήποτε αλλαγή στην λειτουργία του Τμήματός μας ρυθμίζεται μόνο  με  κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Πρόνοιας και του τυχόν συναρμόδιου υπουργού κατά τα ανωτέρω.

Σχόλιο  4ο 

Να προστεθεί πρόβλεψη για την πορεία των υπόλοιπων Τμημάτων των Σχολών στα ΤΕΙ της ελληνικής επικράτειας (για παράδειγμα, ποιο το μέλλον του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Αλεξανδρείου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης;) Θα έχουμε αποφοίτους Τ.Ε.Ι. με επαγγελματικά δικαιώματα και αποφοίτους Α.Ε.Ι. χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα με το ίδιο όμως  γνωστικό αντικείμενο;

Σχόλιο 5ο

Δεν έχει προβλεφθεί η ισοτίμηση των παλαιότερων αποφοίτων των αντίστοιχων Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. που μετεξελίσσονται σε τμήματα ή κατευθύνσεις του Π.Δ.Α. , γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα με αποφοίτους  πτυχίων δύο ταχυτήτων και παρεμπόδιση στην ομαλή λειτουργία της  αγοράς εργασίας

 

21 Δεκεμβρίου 2017, 18:47 | ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ-ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=53750

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

προ ημερών διαβεβαιώσατε τους υπεύθυνους των τμημάτων: α) Αισθητικής και Κοσμητολογίας, β) Οπτικής και Οπτομετρίας, γ) Οδοντικής Τεχνολογίας, δ)Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας, και ε) Ιατρικών Εργαστηρίων, καθώς και τα Σωματεία τους, ότι θα συγχωνευτούν και θα συμπεριληφθούν στο ΠΔΑ, ως Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, με καθαρά αναγραφόμενες στον τίτλο σπουδών, τις κατευθύνσεις τους. Δεν γίνεται να προσπεράσουμε το γεγονός, ότι όλα τα παραπάνω τμήματα λειτουργούν αυτόνομα πάνω από 30 χρόνια, δεν αλληλοκαλύπτονται με τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και παρέχουν υψηλού επιπέδου επιστημονικές γνώσεις. Όλα τα τμήματα διεκδίκησαν την εισαγωγή τους στο ΠΔΑ, αυτόνομα. Παρ’ όλα αυτά, λόγω του φόβου της υποβάθμισής τους σε 2ετούς φοίτησης σχολές, στη συνάντηση που είχατε συμφωνήθηκε η συγχώνευσή τους. Στο άρθρο 2, περίπτωση δ, αναφέρεται το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, χωρίς όμως πουθενά να γίνεται σαφές από ποια ήδη υπάρχοντα τμήματα του ΤΕΙ θα απαρτίζεται. Απαιτούμε, να διευκρινιστεί το παραπάνω, καθώς και στο άρθρο 5, που αφορά στους φοιτητές, να αναγράφεται ξεκάθαρα η μετακίνηση των φοιτητών των συγκεκριμένων τμημάτων στο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, του ΠΔΑ.

22 Δεκεμβρίου 2017, 10:56 | ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=53897

Θεωρώ ότι πρέπει να συμπληρωθεί το άρθρο 2 ως εξής:

άρθρο 2: Για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται εντός ….. ημερών/μηνών έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας.

AΥΤΟΝΟΜΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Κύριε υπουργέ,

στο νέο αυτό νομοσχέδιο στο νέο τμήμα με τίτλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ δεν αναφέρεται πουθενά το τμήμα των Ιατρικών Εργαστηρίων.

Πρόκειται για ένα τμήμα που επί σειρά ετών προσφέρει υψηλή εκαπίδευση και κατάρτιση στους φοιτητές του, με απότέλεσμα οι απόφοιτοι του τμήματος να μπρούν να αντεπεξέλθουν επάξια στις απαιτήσεις όλων των εργαστηρίων σε δημόσιους, ιδιωτικόυς και ερευνητικούς φορείς.

Πείτε μας σας παρακαλώ γιατί συγχωνεύεται ένα τμήμα με 13 μέλη ΔΕΠ ενώ σύμφωνα με το άρθρο 11 – Αυτοδυναμία Τμημάτων και Σχολών – του Ν. 4485/ ΦΕΚ 114/04‐08‐17 κατοχυρώνει την αυτοδυναμία του;

Και στο ίδιο νομοσχέδιο μένουν αυτόνομα Τμήματα με πολύ λιγότερα μόνιμα μέλη ΔΕΠ;

23 Δεκεμβρίου 2017, 12:54 | Πηνελόπη

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54045

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:

– στο άρθρο 2 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

– στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

Φοιτήτρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

23 Δεκεμβρίου 2017, 12:29 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΕΛΕΝΤΖΑ

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54040

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:

– στο άρθρο 2 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

Φοιτήτρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

23 Δεκεμβρίου 2017, 10:10 | Όλγα

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54033

Εκ μέρους των φοιτητών της Αισθητικής και Κοσμητολογίας κρίνουμε απαραίτητο να προστεθεί οπωσδήποτε το εξής:για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

23 Δεκεμβρίου 2017, 09:15 | Β. ΚΕΦΑΛΑ

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54028

Κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να συμπληρωθεί το άρθρο 2 ως εξής:

Αρθρο 2: Για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται εντός ….. ημερών/μηνών έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1)Αισθητικής – Κοσμητολογίας.

, 2)Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, , 3)Ιατρικών εργαστηρίων 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Οπτικής – Οπτομετρίας

23 Δεκεμβρίου 2017, 08:25 | Μαστορογλου Στελλα

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54023

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:

– στο άρθρο 2 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

– στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

Μαστορογλου Στελλα Φοιτητρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

23 Δεκεμβρίου 2017, 00:43 | ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΙΚΑ

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54012

Φοιτήτρια τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας

Θεωρώ πως πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

23 Δεκεμβρίου 2017, 00:37 | ΜΑΡΗ ΛΥΔΙΑ

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54011

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:

– στο άρθρο 2 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

– στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

Φοιτήτρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

22 Δεκεμβρίου 2017, 22:07 | ΒΑΛΙΑ ΚΕΦΑΛΑ

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=53996

ΑΡΘΡΟ 2: Για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται εντός ….. ημερών/μηνών έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφoύμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις

1) Αισθητικής – Κοσμητολογίας

2) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας

3)Ιατρικών εργαστηρίων

4) Οδοντικής Τεχνολογίας και

5)Οπτικής – Οπτομετρίας

22 Δεκεμβρίου 2017, 18:30 | Ελένη Μπέκα

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=53969

Είμαι καταρχάς ενθουσιασμένη με την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Επιτέλους να αναγνωριστεί η ισοβαθμία των σπουδών!

Οι ζυμώσεις όμως, που οδήγησαν σε αυτή την ίδρυση δεν θα έχουν ικανοποιηθεί εάν δεν εξομοιωθούν τα ήδη χορηγηθέντα πτυχία από τα ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά.

Χωρίς την εξομοίωση των ήδη πτυχιούχων και ενεργών επαγγελματιών θα δημιουργηθεί ένα νέο χάσμα με άλλο όνομα, ένα χάσμα που προσπαθεί να γεφυρώσει ή να κλείσει το παρόν νομοσχέδιο.

Πιστεύω ότι οι δυνάμεις που ωθούν σήμερα την ίδρυση Πανεπιστημίου θα αποφασίσουν την πλήρη εξομοίωση των ήδη πτυχιούχων, άλλως δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα η σημερινή «αναβάθμιση».

Σκεφτείτε τον παραλογισμό που έχουμε να ζήσουμε μεταξύ των πτυχιούχων πριν και μετά την ίδρυση του Πανεπιστημίου!

Μια απλή λύση είναι οι ήδη εργαζόμενοι ως πτυχιούχοι ΤΕΙ να εξομοιωθούν με τους νέους πτυχιούχους χρησιμοποιώντας τα έτη εργασίας τους. Αλλιώς, καλλιεργείται η αδικία και η αγανάκτηση.

Πιστεύω ότι τα σχόλια αυτής της διαβούλευση πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

24 Δεκεμβρίου 2017, 19:25 | Φοιτήτρια (2ο έτος)

Με τη σειρά μου κρίνω τη συγχώνευση των τμημάτων της ΣΕΥΠ ως ανούσια! Δεδομένου ότι το κάθε τμήμα ασχολείται και με ένα ξεχωριστό γνωστικό αντικείμενο, μια τέτοια συγχώνευση θα προκαλούσε όχι μόνο πρακτικές δυσλειτουργίες, αλλά και αλλοίωση της ακεραιότητας του καθενός απο αυτά. Ως απόρροια τούτου, η πραγμάτωση και ολοκλήρωση της διδακτικής διαδικασίας καθίσταται ιδιαίτερα πολύπλοκη και «θολή» °γεγονός που πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε ελλιπής μόρφωση και αργότερα σε ένταξη μη καταρτισμένων επιστημόνων στην αγορά εργασίας. Συνεπώς, τα τμήματα της ΣΕΥΠ δεν είναι σωστό να συνενωθούν, διότι το καθένα ξεχωριστά επιτελεί κάποιον μοναδικό ρόλο στο κοινωνικό γίγνεσθαι, κάτι που δεν θα επιτευχθεί με την απώλεια της αρτιότητάς τους.

24 Δεκεμβρίου 2017, 11:29 | Μ.Η

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54125

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Οπωσδήποτε θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές ΕΠΑΛ διατηρούν το ίδιο ποσοστό εισαγωγής στο ΠΔΑ με αυτό που είχαν πριν την ίδρυσή του.

Ο λόγος είναι ότι έχουν προετοιμαστεί για συμμετοχή σε πανελλαδικές εξετάσεις με σκοπό την εισαγωγή τους σε τριτοβάθμιο ίδρυμα τετραετούς φοίτησης (είτε αυτό ονομάζεται ΤΕΙ είτε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ). Η δυνατότητα αυτή άλλωστε προωθείτε συστηματικά και από το υπουργείο το τελευταίο χρονικό διάστημα ωθώντας πολλούς μαθητές να μετακινηθούν από το ΓΕΛ στο ΕΠΑΛ.

Χιλιάδες μαθητές ΕΠΑΛ καθώς και οι οικογένειές τους αναμένουν τις απαραίτητες διευκρινιστικές διατάξεις.

24 Δεκεμβρίου 2017, 11:02 | ΒΓ

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54119

Θα πρέπει να συμπληρωθεί:

Για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα Bιοιατρικών Eπιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας.

24 Δεκεμβρίου 2017, 02:46 | S.K.

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54114

Θα πρέπει να εξομοιωθούν με τους νέους τίτλους σπουδών οι τίτλοι που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα καθώς και οι ισότιμοι αυτών.

Άλλωστε, όπως ο Υπουργός γνωρίζει καλά και σήμερα τόνισε σε συνέντευξή του, όλοι οι παλαιοί τίτλοι που απονεμήθηκαν από τα ΤΕΙ, οι ισότιμοι αυτών, καθώς και όσοι εκδοθούν από το νέο Πανεπιστήμιο, εντάσσονται στην 6η βαθμίδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων αποτυπώνει την «εσωτερική αξία» των τίτλων σπουδών κάθε βαθμίδας (1-8), συνμεπώς αντανακλά και στις διευθετήσεις των εργασιακών σχέσεων και της υπηρεσιακής εξέλιξης (βαθμολογικής και μισθολογικής) στους εργασιακούς φορείς, των κατόχων τους.

Ως εκ τούτου, τι εξυπηρετούν οι διαχωρισμοί και οι διακρίσεις?

Τέλος, εάν δεν υπάρξει εξομοίωση των πτυχιούχων και ενεργών επαγγελματιών, θα δημιουργηθεί ένα νέο χάσμα με άλλο όνομα, ένα χάσμα που προσπαθεί να γεφυρώσει ή να κλείσει το παρόν νομοσχέδιο.

Πιστεύω ότι οι δυνάμεις που ωθούν σήμερα την ίδρυση Πανεπιστημίου θα αποφασίσουν την πλήρη εξομοίωση των ήδη πτυχιούχων, άλλως δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα η σημερινή «αναβάθμιση».

Μέχρι πρόσφατα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μεταξύ πτυχιούχων ΤΕΙ και Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, κλπ.), με πολλαπλές συνέπειες, λόγω σύγκρουσης ακι επικάλυψης καθηκόντων και αρμοδιοτήτων στους εργασιακούς φορείς.

Σκεφτείτε τον παραλογισμό που έχουμε να ζήσουμε μεταξύ πτυχιούχων «πριν» και «μετά» την ίδρυση του Πανεπιστημίου!

Μια απλή λύση θα ήταν η κατάργηση των κλάδων της κατηγορίας ΤΕ, με ταυτόχρονη ένταξη των ήδη ενταγμένων στους κλάδους της στην κατηγορία ΠΕ, με προυπόθεση την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 3-5 ετών. Άλλωστε, ο θεσμός της εργασιακής εμπειρίας έχει θεσμοθετηθεί και ήδη εφαρμόζεται και στην Ελλάδα (υπό την μορφή της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ), προσθέτοντας αξία στη γνώση που αποκτάται μέσω των δομών της τυπικής μάθησης.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, καλλιεργείται η αδικία και η αγανάκτηση.

24 Δεκεμβρίου 2017, 01:36 | S.K.

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54112

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!

Ο ίδιος ο υπουργός είπε τα παρακάτω:

«Όσοι εισαχθούν από το 2018-2019 στο νέο ΑΕΙ, θα αποκτήσουν σαφώς πανεπιστημιακό πτυχίο. Όσοι φοιτητές σπουδάζουν ήδη, θα έχουν τη δυνατότητα είτε να λάβουν πτυχίο ΤΕΙ, είτε λαμβάνοντας επιπλέον μαθήματα, να αποκτήσουν πτυχίο ΑΕΙ. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίζει κάθε τμήμα ξεχωριστά. Ωστόσο, για όσους αποφοίτησαν πριν χρόνια από τα δύο Τεχνολογικά Ιδρύματα, δεν μπορούμε να πλέον να ρυθμίσουμε με σχετική διάταξη τα πτυχία τους. Είναι κάτι που το σκεφτήκαμε, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα πλέον. Θα παραμείνουν λοιπόν, ως έχουν. Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας».

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

23 Δεκεμβρίου 2017, 22:23 | Παναγιώτης Βενιαμής

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54099

Απαράδεκτη η συγχώνευση των τμημάτων της ΣΕΥΠ αλλά και γενικότερα του ΤΕΙ Αθήνας, δεν ειναι δυνατόν να μειώνεται τον προϋπολογισμό των ιδρυμάτων σε αυτό το σημείο,συγκεκριμένα για την ΣΕΥΠ θεωρώ οτι δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική στην συγχώνευση πέντε τμημάτων σε ενα αναφέρομαι στα τμήματα της οπτικής,αισθητικης και κοσμητολογίας,οδοντικης τεχνολογίας , ακτινολογιας και ακτινοθεραπειας και ιατρικών εργαστηρίων καθως αποτελούν ειδικότητες με εντελώς διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο. Επιπλέον η μείωση της χρηματοδότησης οταν ηδη το Τει Αθήνας εχει τεράστια ζητήματα αλλα και ανύπαρκτο αποθεματικό θα δυσχεραίνει την υπάρχουσα κατάσταση. Μόνο ευχάριστο η αυτονομία των τμημάτων της φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας οσο και η ύπαρξη του τμήματος προσχολική αγωγής στα προβλεπόμενα τμήματα.

23 Δεκεμβρίου 2017, 19:11 | Τζανακάκη Κέλλυ

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54085

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:

– στο άρθρο 2 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

– στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

Φοιτήτρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

23 Δεκεμβρίου 2017, 18:06 | Μ. Σ.

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54081

Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαισια της Συνταγματικής Αρχής της ίσης μεταχείρισης των πολιτων, παρακαλούμε όπως συμπεριληφθουν στην αυτοδικαιη ένταξη στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικης και οι εγγεγραμμένοι Μεταπτυχιακοι Φοιτητές των εν λόγω ΤΕΙ (άρθρο 5 παραγραφος 5), όπως προβλέπεται για τους εγγεγραμμένους φοιτητές (άρθρο 5 παράγραφος 1).

Είναι άδικο, οι εγγεγραμμένοι φοιτητές να «αναβαθμιστούν» αυτοδικαια και οι εγγεγραμμένοι Μεταπτυχιακοι φοιτητες όχι. Επιπλέον, όταν ξεκινήσαμε και κυρίως Πληρώσαμε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, δεν γνωρίζαμε ότι το ΤΕΙ δεν θα υφίσταται μετά από κάποιους μήνες και ως εκ τούτου, ο μεταπτυχιακός τίτλος που στο τέλος θα αποκτήσουμε δεν θα έχει καμία αξία (στην Υπηρεσια μας, ίσως και επιστημονικη, κλπ).

Σεβόμενοι τα χρήματα που έχουμε επενδυσει για την εκπαίδευση μας (ιδιαιτέρως σε αυτή την οικονομική συγκυρία) και κυρίως τον κόπο και τον χρόνο μας, καθώς ταυτόχρονα εργαζόμαστε, σας παρακαλούμε και πάλι όπως συμπεριληφθεί στο άρθρο 5 παράγραφος 5, ότι οι εγγεγραμμένοι Μεταπτυχιακοι φοιτητές εντάσσονται αυτοδικαια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Μ.Σ.

Υποδιευθυντρια Νοσοκομείου

Μεταπτυχιακη Φοιτήτρια του ΤΕΙ Αθήνας,

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Π.Μ.Σ: «Διοίκηση και Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας «

23 Δεκεμβρίου 2017, 15:05 | Ναταλια Μαστοροπουλου

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54060

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κρίνουμε απαραίτητο να προστεθούν τα ακόλουθα:

– στο άρθρο 2 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: για τα απορροφώμενα τμήματα που απαρτίζουν το τμήμα βιοιατρικών επιστημών κατ’ αναλογία της περ. β παρ.1 αρ.4 του παρόντος επίκεται έκδοση προεδρικού διατάγματος βάσει του ν. 4485/2017 το οποίο θα ιδρύει τις κατευθύνσεις του νέου τμήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους τίτλους ενός εκάστου των απορροφώμενων τμημάτων, ήτοι κατευθύνσεις 1) Ιατρικών εργαστηρίων, 2) Οπτικής – Οπτομετρίας, 3) Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας, 4) Οδοντικής Τεχνολογίας και 5) Αισθητικής – Κοσμητολογίας. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

– στο άρθρο 5 πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί το εξής: οι ήδη φοιτούντες στα τμήματα που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως εντάσσονται και στις αντίστοιχες κατευθύνσεις του νέου τμήματος βιοιατρικών επιστημών, όπως αυτές θα διαμορφωθούν/ιδρυθούν, βάσει του προεδρικού διατάγματος. Επίσης, πρέπει στο σώμα του νόμου να προστεθεί το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκδοθεί το ως άνω προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τις κατευθύνσεις.

Φοιτητρια Τμήματος Αισθητικής – Κοσμητολογίας

30 Δεκεμβρίου 2017, 20:38 | ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΕΥΠ

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54345

Αξιότιμε κύριε Γαβρόγλου,

Η αυτονομία της εργοθεραπείας μέσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός,καθώς η εργοθεραπεία είναι παγκοσμίως διαχωρισμένη και αναγνωρισμένη ως αυθύπαρκτη και μοναδική επιστήμη και το τμήμα του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ είναι το μοναδικό σε Ελλάδα και Κύπρο.Παραμένοντας αυτόνομη διασφαλίζει τα επαγγελματικά της δικαιώματα και το σημαντικό έργο που προσφέρει σε μεγάλο αριθμό αναπτυξιακών διαταραχών όπως ο αυτισμός, σε άτομα που πάσχουν από ψυχικές, σωματικές, ή/και συναισθηματικές διαταραχές.Δεν θα μπορούσε η συγκεκριμένη επιστήμη να συγχωνευτεί σκεπτόμενοι την τεράστια προσφορά της σε ένα μεγάλο κομμάτι ευπαθούς πληθυσμού που εξυπηρετείται από τις υπηρεσίες εργοθεραπευτών.Αν γινόταν συγχώνευση αμέσως αυτό θα οδηγούσε σε υποβάθμιση της επιστήμης και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους χιλιάδες πάσχοντες που θα στερηθούν την ειδικότητα.Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

Όσον αφορά το τμήμα βιοιατρικών επιστημών,ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (Οδοντική τεχνολογία, αισθητική και κοσμητολογία, ιατρικά εργαστήρια, ακτινολογία και ακτινοθεραπεία, οπτική και οπτομετρία)ΣΕ ΕΝΑ.Δεν μπορεί να γίνει τέτοια συγχώνευση, καθώς τα τμήματα έχουν διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο και δεν γίνεται να δίνονται μόνο δύο χρόνια εξειδίκευσης για το κάθε ένα.Είναι ελάχιστο το χρονικό διάστημα για εξειδίκευση.Η ύλη που πρέπει να διδαχθεί είναι ογκώδης και δεν γίνεται μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί αποτελεσματική δουλειά και με το σωστό τρόπο.Το κάθε μάθημα χρειάζεται πολύ προσοχή και δεν μπορεί να μειωθεί ο προϋπάρχων και αναγκαίος υπολογιζόμενος χρόνος διδασκαλίας.ΖΗΤΟΥΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ,ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑΤΟΣ,ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ (που απ’ ότι μπορώ να κρίνω αποτελεί αίτημα μεγάλου αριθμού φοιτητών)ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ.ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΤΜΗΜΑΤΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.

29 Δεκεμβρίου 2017, 12:06 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Π.Σ.Ε.Υ- Ν.Π.Δ.Δ.

Μόνιμος Σύνδεσμος

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=54291

ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με το νομοσχέδιο ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής».

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις απορροφώνται αυτοδίκαια από αυτό το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά ( Τ.Ε.Ι. Πειραιά )και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας ( Τ.Ε.Ι. Αθήνας ).

Η Σχολή επιστημών υγείας συγκροτείται μεταξύ των άλλων και από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας το οποίο μέχρι τώρα λειτουργούσε ως Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας με δύο Κατευθύνσεις, τη Δημόσια Υγεία και την Κατεύθυνση Κοινοτικής Υγείας (Επισκεπτών Υγείας). Το τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας προέκυψε, με την εφαρμογή του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ (ΦΕΚ 133/05-06-2013 τ.Α), ως προϊόν συγχώνευσης δύο επιμέρους Τμημάτων, του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής και του Τμήματος Επισκεπτών Υγείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.) του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Η Κατεύθυνση Κοινοτικής Υγείας του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας του ΤΕΙ Αθήνας έχει ως στόχο την προπτυχιακή εκπαίδευση στελεχών ικανών να συμβάλλουν στην προστασία και στην προαγωγή της υγείας του ελληνικού πληθυσμού. Το περιεχόμενο σπουδών της κατεύθυνσης καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της “φροντίδας υγείας” με έμφαση στην πρόληψη της ασθένειας, στην προαγωγή της υγείας, και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ατόμου, της οικογένειας και της κοινότητας.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι πτυχιούχοι Επισκέπτες-τριες Υγείας διαθέτουν τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες και ασχολούνται, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την εφαρμογή και την αξιολόγηση προγραμμάτων που αφορούν την προαγωγή της υγείας στο πλαίσιο της πρωτογενούς, της δευτερογενούς και της τριτογενούς πρόληψης.

Δίνεται έμφαση στην παροχή υπηρεσιών στο σπίτι, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας και γενικότερα στην κοινότητα και την προστασία της Δημόσιας Υγείας γεγονός που καθιστά το ρόλο των Επισκεπτών-τριων Υγείας ιδιαίτερα σημαντικό και επίκαιρο καθώς ανταποκρίνεται σε σύγχρονες και ουσιαστικές ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί και εξακολουθούν να διαμορφώνονται στο χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 351/1989, ΦΕΚ 159/14.06.1989 οι Επισκέπτες-τριες Υγείας έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 40 του Ν. 4058/2012 (ΦΕΚ 63/τ.Α’/22-03-2012) έχει συσταθεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) υπό την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών-Επισκεπτριών Υγείας» (Π.Σ.Ε.Υ.), με έδρα την Αθήνα, πλήρως αυτοδιοικούμενο, το οποίο υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ΥΑ υπ΄ αριθμ. Γ4α/Γ.Π. 100714/2014 (ΦΕΚ 3477/τ.Β΄/23-01- 2014) περί οργάνωσης και λειτουργίας Π.Σ.Ε.Υ..

Συνεπώς, παρακαλούμε όπως στο νέο νομοσχέδιο αναφερθεί ξεκάθαρα ότι παραμένουν οι κατευθύνσεις μέσα στη δημόσια υγεία καθώς ανταποκρίνονται σε ξεχωριστά επαγγελματικά καθήκοντα, ότι οι φοιτητές εντάσσονται αυτοδίκαια στο νέο τμήμα και φυσικά θεωρείται αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο ότι δεν θίγονται τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των ήδη εργαζομένων επισκεπτών-τριων υγείας σε όποιο φορέα και αν εργάζονται και ανεξαρτήτως καθεστώτος απασχόλησης.

Επιπλέον, να αναφερθεί ότι θα υπάρχει μεταβατική διαδικασία ισοτιμίας των πτυχίων των παλαιών αποφοίτων του τμήματος επισκεπτών υγείας με το νέο τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Με εκτίμηση,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Σ.Ε.Υ.- Ν.Π.Δ.Δ.

 

κατασκευή ιστοσελίδας, Search Engine Optimization (SEO), προώθηση από exceliso.com